Welke sportdrank is de beste?

Welke sportdrank is de beste image
Bezig met laden...
Welke sportdrank is de beste?

Welke sportdrank is het beste? Het antwoord op die vraag is afhankelijk van het type inspanning/gebruik en je persoonlijke voorkeur!

Sportdranken vormen een populair product onder atleten en sporters vanwege het belang van hydratatie en het aanvullen van de voedingsstoffen tijdens intensieve lichamelijke activiteit. Er zijn echter veel verschillende soorten sportdranken op de markt. Hierdoor blijft het bepalen van de beste sportdrank een uitdaging.

Een sportdrank staat vaak aan de basis van een sportvoedingsplan. Het belang van het vinden van de beste sportdrank is daarom belangrijk. In deze blog zetten we de verschillende soorten sportdranken onder elkaar en bekijken we welke het beste is voor verschillende soorten sporters en activiteiten.

Isotone sportdrank

In de categorie beste sportdrank mag een isotone sportdrank niet ontbreken. Isotone sportdranken bevatten meestal een mix van water, koolhydraten en elektrolyten. Deze dranken hebben een vergelijkbare osmotische druk als het bloed, wat de opname van vocht in de bloedbaan vergemakkelijkt.

Dit maakt isotone sportdranken een goede keuze voor sporters die intensieve lichamelijke activiteit verrichten en snel vocht en energie nodig hebben. Isotone sportdranken zijn ook nuttig voor sporters die zweten tijdens het sporten. Door transpiratie gaan mineralen, ook wel elektrolyten genoemd, verloren tijdens het sporten. Deze mineralen worden door isotone sportdranken weer aangevuld. 

Wat is een goede isotone sportdrank?

Wat een goede isotone sportdrank voor jou als sporter is, is afhankelijk van je behoefte en persoonlijke voorkeur qua smaak. 
Een lekkere sportdrank drinkt uiteraard makkelijker weg, dan iets wat je niet lekker vindt. Smaak is erg persoonlijk, dus probeer tijdens trainingen verschillende smaken uit.

Isotone sportdranken met C2Max

De Powerbar Isoactive heeft een unieke samenstelling van koolhydraten die bestaat uit een 2:1 verhouding van glucose en fructose. Deze formule wordt C2Max genoemd. Deze koolhydraatverhouding zorgt voor een uitstekende opname van koolhydraten. De Powerbar Isoactive is fris van smaak en zeker niet te zoet. Powerbar Isoactive is een bestseller, dus zeker de moeite waard om te proberen.

Welke sportdrank is de beste powerbar blog imageWelke sportdrank is de beste powerbar blog image

Hypotone sportdranken

Is een hypotone sportdrank de beste sportdrank? Hypotone sportdranken bevatten minder koolhydraten dan isotone sportdranken. Hypotone sportdranken zijn laag in caloriën. Deze sportdranken worden voornamelijk gebruikt om je lichaam te hydrateren. Hypotone sportdranken worden snel opgenomen in de bloedbaan, waardoor ze een goede keuze zijn voor sporters die lichte lichamelijke activiteit verrichten en snel vocht nodig hebben. 

Hypotone sportdranken op basis van tabletten leveren je doseergemak op. Ze zijn ook eenvoudig mee te nemen onderweg. Een koker Powerbar Electrolyte Tabs bevat 10 in water oplosbare tabletten. Los 1 tablet op in ongeveer 500 ml water en je krijgt een heerlijke hypotone sportdrank. Heb je liever een ready-to-drink hypotone sportdrank? Kies dan voor de superfrisse dorstlessers van O2Life of bijvoorbeeld de Aqua + Magnesium Drink van Powerbar.

Hypertone sportdrank

Hypertone sportdranken bevatten een hogere concentratie aan koolhydraten dan isotone sportdranken. De opname van deze dranken in de bloedbaan gaat langzamer. Ze worden vaak gebruik voor het aanvullen van de koolhydraatvoorraad voor, tijdens of na een intensieve lichamelijke activiteit.

Hypertone sportdranken zijn echter niet zo effectief als isotone sportdranken en hypotone sportdranken als het gaat om het aanvullen van vocht en elektrolyten. Hierdoor zijn ze ook minder geschikt voor sporters die zweten tijdens het sporten.

 

Welke sportdrank is de beste blog Powerbar Tabs imageWelke sportdrank is de beste blog Powerbar Tabs image
Welke sportdrank is de beste blog 02life imageWelke sportdrank is de beste blog 02life image
Welke sportdrank is de beste blog powerbar magnesium imageWelke sportdrank is de beste blog powerbar magnesium image

Eiwitrijke sportdrank

Wil je echter naast energie én electrolyte ook al eiwitten binnenkrijgen voor een optimaal herstel? Kies dan voor de isotone sportdrank QWIN PeptiPlus. Door toevoeging van peptides (geknipte stukjes eiwitten) kan je lichaam deze eiwitten al tijdens het sporten opnemen. Deze alles-in-één sportdrank geeft je energie, houdt je vocht beter vast én ondersteunt je spieren tijdens de inspanning al met je herstel.

Door de isotone samenstelling van QWIN Peptiplus heeft de sportdrank dus ook een ideale opnamesnelheid. Vanwege de combinatie van koolhydraten én eiwitten kan je deze sportdrank ook na het sporten gebruiken.

Welke sportdrank is de beste blog qwin imageWelke sportdrank is de beste blog qwin image

Welke sportdrank is het beste?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de individuele behoeften van de sporter en de aard van de lichamelijke activiteit die wordt verricht. Als je een sporter bent die intensieve lichamelijke activiteit verricht en snel vocht en energie nodig heeft, dan is een isotone sportdrank waarschijnlijk de beste keuze.

Als je meerdere dagen achter elkaar intensief sport verricht, kan QWIN peptiplus een goede uitkomst voor je zijn. Naast het aanvullen van je koolhydraten en electrolyten, ben je tijdens het sporten als bezig met het herstel van je spieren.

Als je echter lichte lichamelijke activiteit verricht en snel vocht nodig hebt, dan is een hypotone sportdrank waarschijnlijk de beste keuze. Bestel in deze webshop de juiste producten of zorg voor een ruim aanbod in jouw winkel.

Previous article:
Next article:
Copyright © 2023 NutriSense