Wielrennen? Pak je voorsprong met dit sportvoeding advies.

sportvoeding wielrennen advies image
Bezig met laden...
Wielrennen? Pak je voorsprong met dit sportvoeding advies.

Wil jij tijdens het wielrennen het maximale uit jezelf halen? Pak dan je voorsprong met een goed sportvoeding advies. In deze blog geven wij advies over hydratie, koolhydraten, eiwitten en sportvoeding. Sportvoeding dient als aanvulling bij een gezond en gevarieerd dieet.

Sportvoeding wielrennen advies #1: Hydratatie

Een goed hydratatieplan is het eerste onderdeel van ons sportvoeding wielrennen advies. Zorg ervoor dat je voorafgaand aan het fietsen voldoende water drinkt. Blijf ook tijdens het fietsen regelmatig drinken. Bij activiteiten korter dan een uur adviseren wij elke 15-20 minuten om 150-250ml water of sportdrank te drinken.

Uitdroging leidt tot prestatievermindering. Bij activiteiten korter dan een uur voldoet sportdrank zonder koolhydraten. Met Powerbar Electrolyte Tabs vul je verloren mineralen weer aan.

Powerbar Isoactive: Isotone sportdrank

Stap jij voor langer dan een uur op de wielrenfiets? Houd je energieniveau op peil met Powerbar Isoactive sportdrank. Deze sportdrank op poederbasis vult energie en mineralen aan. Deze sportdrank onderscheidt zich door onder andere de C2MAX formule. C2MAX staat voor een wetenschappelijk ontwikkelde koolhydraatmix met een 2:1 verhouding van glucose en fructose.

Powerbar Isoactive imagePowerbar Isoactive image

Sportvoeding wielrennen advies #2: Koolhydraten

Koolhydraten dienen als de belangrijkste brandstof voor je lichaam. Koolhydraten leveren de energie die je nodig hebt om lange afstanden af te leggen.

Consumeer dagelijks tussen de 6-10 gram koolhydraten per kilogram lichaamsgewicht. Denk hierbij aan voedingsmiddelen zoals volkoren pasta, rijst of aardappelen.

Sportvoeding wielrennen advies #3: Sportvoeding

Naast sportdrank vul jij door middel van energie repen of energie gels jouw voorraden aan. Energie repen of energie gels zijn onderdeel van ons sportvoeding wielrennen advies. Bij langere afstanden vraag je meer van jouw lichaam. Vul je energie weer aan energie repen of energie gels. Deze producten neem je gemakkelijk mee tijdens het fietsen.

Met een energie reep geef je het lichaam voor ongeveer 60 minuten aan energie. Dit komt omdat energierepen doorgaans meer koolhydraten, vetten en eiwitten bevatten dan energiegels. De samenstelling van de reep, evenals de intensiteit en duur van het sporten. Ook de individuele behoefte van jou als wielrenner speelt mee. Over het algemeen zorgt een energie gel voor een korte energie boost van 20-30 minuten.

Sportvoeding wielrennen advies #4: Eiwitten

Eiwitten zijn ook een belangrijk onderdeel van ons sportvoeding wielrennen advies. Eiwitten dragen bij aan het herstel en de opbouw van spierweefsel na het fietsen. Een aanbevolen hoeveelheid is 1,2-1,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag. Denk hierbij aan mager vlees, vis, noten en eieren als eiwitbronnen. Wij begrijpen dat je direct na een wielertocht wellicht het koken even overslaat.

Liever eiwitten kopen? Herstel met een eiwit shake of eiwitreep. De ready-to-drink eiwitshakes van Powerbar bestaan voor 30 gram aan eiwitten. Kies je liever voor een proteïne shake op poederbasis? Kies bij NutriSense uit verschillende soorten. Wil je weten wanneer je welke shake je het beste kan gebruiken? Leer dan het verschil in eiwitshakes kennen. Liever een eiwitreep? Bekijk onze proteïne repen om te herstellen op een makkelijke en smaakvolle manier.  

Voorbereid wielrennen

Het is altijd belangrijk om een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet te volgen. Een gezond leefstijl draagt bij aan optimale prestaties. Kortom, drink genoeg en vul daar waar nodig aan met sportvoeding. Herstel met eiwitten. Veel succes en plezier tijdens jouw wielertochten!

 

Sportvoeding wielrennen imageSportvoeding wielrennen image
Voedingstips voor wielrenners imageVoedingstips voor wielrenners image
Sportvoeding voor duursporters imageSportvoeding voor duursporters image
Previous article:
Next article:
Copyright © 2023 NutriSense