Hoe suikervrije sportdrank kan bijdragen aan je sportprestaties.

Suikervrije sportdrank
Bezig met laden...
Hoe suikervrije sportdrank kan bijdragen aan je sportprestaties.

Als sporter of als verkooppunt van sportvoeding kan je niet om sportdranken heen. Het aantal opties op de markt maakt het overweldigend om het overzicht te behouden. Graag maken wij jou wegwijs in de verschillende sportdrank categorieën. In deze blog focussen wij op ‘suikervrije sportdrank’.

 

Hypertoon – isotoon – hypotoon of suikervrije sportdrank?

Sportdranken vallen in de categorieën hypotoon, isotoon en hypertoon. Dit is afhankelijk van de verhouding water, koolhydraten, vitamines en mineralen. Een ideale opnamesnelheid van de sportdranken bereikt men wanneer de deeltjes van deze ingrediënten aanwezig zijn in dezelfde verhouding als jouw lichaamsvocht.

Dit staat bekend als osmolariteit. Bij een lage osmolariteit bevat de sportdrank minder deeltjes dan het lichaamsvocht. Bij isotone sportdranken is de hoeveelheid deeltjes gelijk en neemt jouw lichaam de sportdrank snel op.

Jouw lichaam zet per uur ongeveer 60 gram suiker/koolhydraten om in energie. Een liter isotone sportdrank bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid koolhydraten.

Wanneer kies je voor suikervrije sportdrank?

Het nuttigen van (isotone) sportdrank gaat hand in hand met het nuttigen van koolhydraten. Als je minder dan 90 minuten sport, heb je niet altijd koolhydraten nodig.

Als sporter is een gezond eetpatroon onderdeel van jouw levensstijl. Het onnodig nemen van koolhydraten voorkom je met suikervrije sportdrank.

Ga je sporten? Dan stimuleer je vetverbranding. Het nemen van suikervrije sportdrank tijdens het sporten zorgt dat je geen onnodige calorieën aanvult. Het nemen van calorieën tijdens het sporten staat afvaldoelen in de weg.

Tijdens het sporten gaan door transpireren mineralen verloren. Met suikervrije sportdrank herstel jij jouw vochtbalans. Ook vul jij belangrijke mineralen aan.  Dit alternatief voor suikerhoudende sportdrank is geschikt om in te nemen vóór, tijdens en ná de inspanning. Sport jij op lage intensiteit? Wens jij jouw vochtvoorraad aan te vullen na het sporten? Kies dan voor suikervrije sportdrank.

Suikervrije sportdrank met mineralen: Powerbar Electrolyte Tabs

Kwalitatieve suikervrije sportdrank bevat elektrolyten. Powerbar Electrolyte tabs bevat vijf elektrolyten in de verhoudingen zoals jij die met transpireren verliest. Powerbar Electrolyte Tabs bevat:

  • Calcium
  • Magnesium
  • Natrium
  • Kalium
  • Chloride.

Calcium is voor jou als sporter belangrijk omdat het helpt bij het behoud van gezonde botten en spieren.

Magnesium is voor jou als sporter van belang omdat het helpt bij het handhaven van de juiste spier- en zenuwfunctie.

Natrium is een belangrijk mineraal dat voor jou als sporter essentieel is voor de regulatie van de vochtbalans. Het belangrijk om voldoende natrium binnen te krijgen via voeding en/of sportdranken. Het mineraal helpt jou om uitdroging en spierkrampen te voorkomen.

Kalium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het handhaven van een goede vochtbalans in jouw lichaam. Ook reguleert kalium de spier- en hartfunctie.

Chloride is betrokken bij de vochtbalans en bij spiercontracties. Het is voor jou als sporter van belang om voldoende chloride binnen te krijgen. Op deze manier behoud jij als sporter de juiste balans en voorkom je uitdroging.

Suikervrije sportdrank Elektrolyten drank zonder suikerSuikervrije sportdrank Elektrolyten drank zonder suiker
Suikervrije sportdrank PowerbarSuikervrije sportdrank Powerbar
Suikervrije sportdrank AZ AlkmaarSuikervrije sportdrank AZ Alkmaar
Suikervrije sportdrank wielrennen advies Suikervrije sportdrank wielrennen advies

Powerbar Electrolyte Tabs suikervrije sportdrank zijn verkrijgbaar in de volgende smaken:

  • Black Currant
  • Mango Passionfruit
  • Raspberry Pomegranate
  • Pink Grapefruit
  • Lemon Tonic

Iedere koker bevat 10 (bruis)tabletten. Dit maakt het gemakkelijk om de Powerbar Electrolyte tabs mee te nemen. De smaken Lemon Tonic en Pink Grapefruit bevatten 75 mg aan cafeïne. Gebruikersadvies: Gebruik één tablet per 250 ml water.

Suikervrije sportdrank met een goede smaak

Het is niet alleen hydraterend, maar het smaakt ook nog eens fantastisch. Het is de perfecte mix van smaak en functionaliteit. En het beste van alles is dat het suikervrij is. Maak je dus geen zorgen over de energiecrash na de training.

Suikervrije sportdrank laagcalorische sportdrankSuikervrije sportdrank laagcalorische sportdrank
Previous article:
Next article:
Copyright © 2023 NutriSense