Energie Repen

Energie Repen
Tonen als

5 producten

Filters
 • Positie
 • Product Naam
 • Smaak
Positie
 1. PowerBar Ride Energy Bar
  Toevoegen om te vergelijken
  Ride Energy Bar 18 x 55 gram
  Vanaf € 34,02 € 31,21
 2. PowerBar Energize Bar Original
  Toevoegen om te vergelijken
  Energize Bar Original 25 x 55 gram
  Vanaf € 59,75 € 54,82
 3. PowerBar Energize Bar Advanced
  Toevoegen om te vergelijken
  Energize Bar Advanced 25x55g
  Vanaf € 59,75 € 54,82
 4. PowerBar Natural Energy Cereal Bar
  Toevoegen om te vergelijken
  Natural Energy Cereal Bar 24 x 40g
  Vanaf € 40,56 € 37,21
 5. Powerbar True Organic Oat bar
  Toevoegen om te vergelijken
  TRUE Organic Oat Bar 16 x 40 gram
  Vanaf € 29,60 € 27,16
12
 • 12
 • 24
 • 36
 • Alle
per pagina

Waarom heb ik energierepen nodig? 

Een energiereep is speciaal samengesteld om jou vóór en tijdens de training van energie (koolhydraten) te voorzien. Er zijn veel verschillende soorten energierepen. De repen verschillen onder andere in smaak, samenstelling en gewicht. Zo beschikken enkele energierepen van PowerBar over de wetenschappelijk ontwikkelde C2MAX koolhydratenmix. Deze mix beschikt over de ideale 2:1 verhouding van glucose en fructose. Hierdoor kan jij vergeleken met andere energierepen meer koolhydraten per uur opnemen. Voor een duursporter (wielrennen, hardlopen, triathlon, zwemmen of mountainbiken) is energie vereist. Middels sportdranken, energierepen of energie gels kan jij jouw brandstof (koolhydraten) aanvullen. Vaak gebruiken sporters een combinatie van supplementen en sportvoeding om het beste uit de training of wedstrijd te halen.

De hoeveelheid koolhydraten die je nodig hebt tijdens een inspanning hangt van verschillende factoren af. Als je ongeveer anderhalf uur sport kan een relatief kleine hoeveelheid koolhydraten van 30 gram per uur helpen om de inspanning langer vol te houden. Het wordt pas echt belangrijk bij inspanningen van anderhalf uur of meer. Dan moet je al snel rekening houden met 60-90 gram per uur.

De eerste energiereep 

Voor PowerBar begon het allemaal met de Energize Bar. Een marathonloper uit Canada verloor in 1983 slechts enkele kilometers voor de finish de leiding, toen zijn lichaam geen energie meer had. Deze ervaring greep hem zo aan, dat hij een oplossing moest vinden. Hij mengde enkele en meervoudige koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen en andere ingrediënten en vormde daaruit de eerste ‘PowerBars’. Na 3 jaar en het bereiden van honderden repen van verschillende samenstellingen, was een unieke vetarme reep met een perfecte balans van koolhydraten, vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten een feit. Sindsdien is de reep een musthave voor vele sporters. Binnen de wereld van sportvoeding zijn de afgelopen jaren grote stappen gezet op het gebied van smaak en textuur. PowerBar heeft na een langdurig ontwikkelingsproces de textuur van de Energize Bar vernieuwd. De textuur is niet te droog of te plakkerig en houdt zich optimaal onder elke weersomstandigheid.

Vegan energierepen

Het assortiment energierepen van PowerBar bevat ook repen die geschikt zijn voor een vegan of veganistisch eetpatroon. De PowerBar Natural Energy Cereal Bar is gemaakt van uiterst natuurlijke ingrediënten: haver, stukjes fruit en noten. Door de samenstelling zonder dierlijke producten is deze reep ook geschikt voor sporters met een (flexibele) ‘vegan’ levensstijl. Het is vanwege de natuurlijke smaken een toegankelijke reep voor sporters die niet eerder sportvoeding hebben gebruikt. Uiteraard is deze Bar ook geschikt voor de gevorderde sporter. Deze reep bevat namelijk maar liefst 24g koolhydraten, wat zorgt voor voldoende energie.  De PowerBar Natural Energy Cereal Bar onderscheidt zich verder met de toevoeging van magnesium. Met de toevoeging van circa 72mg wordt het normale energiemetabolisme ondersteund. Dit is voor de sporter, die een langere periode op de fiets zit, een (halve) marathon loopt, of gewoon dat extra steuntje in de rug nodig heeft. Nieuw in het assortiment zijn de TRUE Organic Oat bars. Deze repen zijn niet alleen vegan, maar ook biologisch. 

De assortiments-topper

De PowerBar Ride Energy Bar is de ideale reep voor iedere actieve levensstijl en geschikt voor iedere type sport(er). Het is een toegankelijke reep voor sporters die niet eerder sportvoeding hebben gebruikt, maar uiteraard ook geschikt voor de gevorderde sporter. De PowerBar Ride Energy Bar is niet zomaar een energiereep, de reep draagt ook bij aan het herstel. Dit komt doordat de reep 10g eiwitten bevat. De Ride Bar is geschikt voor alle seizoenen: lekker, ook zeer functioneel en makkelijk te consumeren! Dit maakt het een ideale reep voor alle trainingen en/of belangrijke wedstrijden.

 

 

Copyright © 2022 NutriSense