Vital Supply

Vital Supply: de Collageen expert
Tonen als

1 product

Filters
 • Positie
 • Product naam
 • prijs
 • EAN code
Positie
 1. Vital Supply - Collageen poeder hydrolysaat Type 1 met vitamine C en D
  Toevoegen om te vergelijken
  Vital Supply Hydrolyzed Collagen NZVT 250g
  Waardering:
  100%
  € 24,90 € 22,84
12
 • 12
 • 24
 • 36
 • Alle
per pagina

Vital Supply: de Collageen expert

Vital Supply (voorheen Niche4Health) wil met de ontwikkeling van supplementen bijdragen aan ieders levenskwaliteit. Hierbij ligt de focus ligt op vitaliteit, mobiliteit en schoonheid. Afgelopen jaren is Vital Supply uitgegroeid tot dé collageen eiwit expert met vernieuwende collageen producten in de Europese markt.

Het verhaal van Vital Supply

Vital Supply oprichter Freddy Hoyng merkte op dat zijn herstel na het sporten langzaam ging. Ook had hij last van stijfheid in zijn enkels en handen als hij ‘s ochtends opstond.

Freddy woonde destijds in Costa Rica. Hier kwam hij het product Collagen Protein tegen.

Benieuwd naar de positieve verhalen over dit product is hij het gaan gebruiken. Nadat hij 1,5 maand 10 gram in zijn koffie had gemengd, was hij positief verbaasd over de resultaten.

Terug in Nederland bestelde hij meteen rechtstreeks bij de fabriek een zak van 20 kilo. Al snel vroegen zijn teamgenoten wat het witte spul was dat hij gebruikte. Ze werden ook enthousiast! Steeds meer mensen op de club vroegen naar de collageen eiwit poederzakjes. Dat was voor Freddy het sein om professioneel aan de slag te gaan!

Hedendaags wil Vital Supply met de ontwikkeling van kwaliteitssupplementen bijdragen aan ieders levenskwaliteit. Hierbij ligt de focus op:

 • Vitaliteit
 • Mobiliteit
 • Schoonheid

Waarom collageen poeder gebruiken?

Collageen is een eiwit dat het lichaam aanmaakt en aanwezig is in bindweefsels. Denk hierbij aan kraakbeen, pezen, banden. Je vind het ook terug in je huid en botten.

Als baby zijnde maak je 100% collageen aan. Na je 25ste neemt de aanmaak van collageen echter al af. Na je 65e is de aanmaak van collageen al 80% minder. De afname zorgt voor een mindere huidelasticiteit en minder soepele spieren en gewrichten.

Om jouw collageen voorraad een boost te geven kan je kiezen voor een collageen poeder. De Hydrolyzed Collagen poeder van Niche4Health is dan een goede keuze.

Collageen poeder Vital Supply

Het bekendste product van Vital Supply is de Hydrolyzed Collagen poeder, type 1. Collageen type 1 vertegenwoordigt 90% van alle collageen in je lichaam. Gehydroliseerd betekent dat het collageen enzymatisch wordt afgebroken. Hierdoor wordt het opgesplitst in kleinere ketens van aminozuren.

De collageen bestaat voor 89,5% uit eiwitten. Daarnaast heeft Vital Supply de Hydrolyzed Collagen verrijkt met vitamine C en D.

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen, de huid en de botten. Eiwitten en vitamine D dragen bij tot de instandhouding van normale botten. Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van de spieren.

Gebruiksadvies Vital Supply Hydrolyzed Collageen type 1

De Vital Supply collageen gebruik je door dagelijks 1 maatschepje à 10 gram door een drank naar keuze te roeren.  Je kunt het bijvoorbeeld door de thee of koffie doen, maar ook in een sapje of smoothie. De collageen is neutraal van smaak. Je proeft deze dus bijna niet.

Een potjes Vital Supply Collageen is goed voor een gebruik van 25 dagen achter elkaar. Na deze 25 dagen adviseren wij om het 5 dagen niet te gebruiken voordat je de volgende 25 dagen ingaat.

Waarom sporters extra baat hebben bij collageen

Gehydrolyseerd collageen, zoals die van Vital Supply, kan ook gunstig zijn bij sporters met gewrichtspijn. Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder 73 sporters. Ze kregen gedurende 24 weken dagelijks 10 gram collageen. Er was een significante afname van gewrichtspijn tijdens het lopen en in rust. Dit in vergelijk met de groep die het niet nam.

Een ander onderzoek richtte zich op sporters met kniepijn. Ze kregen gedurende 12 weken dagelijks 5 gram collageen. Daarna hadden ze een significante vermindering van gewrichtspijn. Ze konden beter pijnvrij sporten dan degenen die het niet namen.

Naast de onderzoeken naar de effecten op je huid en gewrichten zijn er ook al andere voordelen aangetoond. Zo kan gehydrolyseerd collageen ook effectief zijn bij het verbeteren van de insulinegevoeligheid en het verminderen van hypertensie (hoge bloeddruk) bij mensen met type 2-diabetes.

Het onderzoek staat nog in de kinderschoenen, maar de bevindingen kunnen we veelbelovend noemen. Meer weten? Lees onze collageen blog waarin wij dieper op de materie ingaan. 

Van Niche4Health naar Vital Supply

Recent heeft Niche4Health de merknaam gewijzigd in Vital Supply. Een nieuwe naam die de stappen in de toekomst nog beter moet dekken. De kwaliteit en samenstelling blijft onveranderd goed!

Het Vital Supply assortiment bij NutriSense

Kies als sporter voor collageen met de allerbeste kwaliteit en bestel collageen poeder van Vital Supply. Bij NutriSense verkopen we alleen de Vital Supply product/batch combinaties die het NZVT keurmerk hebben.

Copyright © 2023 NutriSense