Merken energie gels

Merken Energie Gels image Merken Energie Gels image


Sinds de begin jaren ’90 hebben diverse merken energie gels op de Europese markt geïntroduceerd. In navolging op sportdranken en energie repen waren de energie gels een innovatieve ontwikkeling binnen het toenmalige sportvoedingsaanbod. De eerste energie gels hadden een dikke structuur, waren plakkerig en hadden een zoete smaak. Desondanks werd de introductie van de energie gels aan het begin van de jaren ‘90 door veel duursporters als hardlopers en triatleten positief ontvangen. Powerbar was één van de eerste merken, die geconcentreerde energie gels op de markt bracht. De “PowerGel Original’ was niet zo vloeibaar als de gels die je tegenwoordig op de markt ziet. Door het vloeibare karakter waren de gels desondanks makkelijker in te nemen tijdens een hoge inspanning dan de al bestaande energie repen.

Tegenwoordig is de smaakervaring een stuk prettiger en zijn de energie gels qua inname ook makkelijker in gebruik. Dit zorgt voor een verbeterde gebruikservaring. Een positieve ontwikkeling dus voor zowel de bestaande gelgebruikers als nieuwe gelgebruikers. Dit maakt de zoektocht naar vloeibare sportvoeding eenvoudiger. Als je op populaire merken energie gels zoekt, kom je standaard de energie gels van het merk Powerbar tegen in de top 5. Daarnaast kom je ook steeds vaker het innovatieve merk QWIN tegen. De Pepti Gels van het merk QWIN vormen één van de eerste gels, die naast de standaard koolhydraten ook eiwitten bevatten. De energie gels van de merken Powerbar en QWIN behoren tot de favoriete gels van vele sporters.

Voor duursporters, maar ook voor teamsporters en breedtesporters, is de juiste sportvoeding cruciaal. Het zorgt voor aanvulling van de juiste voedingsstoffen op alle noodzakelijk momenten; vóór, tijdens én na het sporten. Hoe langer de afstand tijdens het sporten, hoe vaker je de energietank moet aanvullen. Bij lange(re) afstanden wordt het grootste deel van de energie geleverd door koolhydraten.

In de voorbereiding stapelen de sporters daarom al vaak de koolhydraten. Dit kan door middel van energie gels, energie repen of sportdranken.

Eén van de grootste uitdagingen, die je tijdens op voedingsgebied hebt, is het in balans houden van de energiebalans tijdens de tocht, training of wedstrijd! Energie gels zijn hier de ideale producten voor. Door het vloeibare karakter vergemakkelijkt de inname van koolhydraten en versnelt de omzetting in energie. Hiermee blijven energie gels het meest populaire en gebruikte sportvoedingsproduct. Als je als sporter tijdens een intensieve training een (te) hoge hartslag en/of (te) hoge ademhaling hebt kies dan voor vloeibare sportvoeding. Dit kan in de vorm van een energiegel of sportdrank. Ben jij op zoek naar afwisseling in jouw sportvoedingsplan en ga je een rustige duurloop doen? Dan is een energiereep een goed alternatief.

Binnen de categorie energie gels zien we een steeds groter en breder aanbod ontstaan. Kortom; meer variatie en keus! Bij NutriSense voeren we een breed assortiment merken energie gels én (smaakvolle) gelalternatieven onder de merken Powerbar en QWIN, zodat jij als ondernemer of (top)sporter altijd een ruime keus hebt. 

merken energie gelsmerken energie gels

Powerbar

De energie gels van het merk Powerbar verschillen in samenstelling, smaak, gewicht en manier van inname (met of zonder water). Zo bevatten de energie gels van Powerbar de wetenschappelijk ontwikkelde C2MAX koolhydratenmix. Deze unieke samenstelling van koolhydraten bestaat uit een 2:1 verhouding van glucose en fructose. In deze ideale verhouding kan het lichaam tot wel 90 gram aan koolhydraten per uur opnemen, waarbij op glucose gebaseerde sportdranken een maximum hebben van 60 gram. De C2MAX koolhydratenmix zorgt er dus voor dat je meer koolhydraten per uur opneemt. Powerbar heeft twee type energie gels en twee type gelalternatieven in het assortiment.

De Powergels Original staan bekend als geconcentreerde gels. Deze energie gels neem je door het kleine formaat makkelijk mee. Je neemt ze in met circa 150 tot 200 milliliter water. Ze bevatten 26 gram aan koolhydraten en een hoog natriumgehalte voor de regulatie van de vochtbalans. De Powergels Original zijn vegan en voorzien van een innovatie verpakking. De ‘trash chain’ aan de bovenzijde van de verpakking voorkomt vervuiling van het milieu. De Powergels Original onderscheiden zich door een brede keuze in smaken. De smaken Black Currant, Green Apple en Espresso bevatten cafeïne. Ook geschikt voor vegans.

De PowerGels Hydro noem je ook wel isotone gels. Net als de Powerbar Orginal gels bevatten deze energie gels ook de wetenschappelijk ontwikkelde C2MAX koolhydratenmix. Het grote voordeel van deze gels is dat je ze tijdens het sporten makkelijk kan innemen zonder directe inname van water. Hierdoor bepaal je als sporter zelf wanneer je deze energie gel inneemt. Tijdens een evenement of wedstrijd ben je dus niet afhankelijk van een drankpost met water. De Powergels Hydro bevatten extra natrium voor de regulatie van de vochtbalans. De ‘trash chain’ aan de bovenzijde van de verpakking voorkomt vervuiling van het milieu. De smaken Cola en Mojito bevatten cafeïne. Ook geschikt voor vegans.

Powerbar onderscheidt zich met twee soorten alternatieven voor een gel. De PowerGel Energy Shots , ook wel ‘winegums’ genoemd. In de Powergel Energy Shots zit vloeibare gel verwerkt. Ook voor beginnende (gel)gebruikers is dit een smaakvol alternatief voor een gel. In één zakje zitten 9 shots, waarbij 5 shots dezelfde energie bevatten als één gel. De Powergel Energy Shots bevatten net als de Powergels Original en Powergel Hydro de wetenschappelijk ontwikkelde koolhydraatmix C2MAX. Er zitten geen kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen in. De verpakking van de shots is hersluitbaar. De smaak Cola bevat cafeïne.

Het tweede gelalternatief binnen het Powerbar-gelassortiment van NutriSense is de PowerGel Smoothie. De Smoothie bevat 65% vruchtenpuree en heeft een natuurlijke smaak. De Smoothie levert evenveel energie als een Powergel, maar zorgt voor een hoger verzadigingsgevoel dan een reguliere gel. Naast de prettige smaak zorgt de zachte en gladde structuur voor een eenvoudige inname van de Smoothie. Je kan de smoothie zowel voor als tijdens het sporten nemen. De handige draaidop zorgt ervoor dat de Smoothie makkelijk hersluitbaar is.

merken energie gelsmerken energie gels
 1. PowerGel Original 24 x 41 gram
  Vanaf € 56,40 € 51,74
 2. PowerGel Fruit 24 x 41gram
  Vanaf € 56,40 € 51,74
 3. PowerGel Original Cafeïne 24 x 41 gram
  Vanaf € 56,40 € 51,74
 4. PowerGel Hydro 24 x 67 ml
  Vanaf € 62,16 € 57,03
 5. PowerGel Energy Shots 24 x 60 gram
  Vanaf € 54,96 € 50,42

QWIN

Binnen het assortiment van NutriSense winnen de gels onder het merk QWIN steeds meer aan populariteit. Als beginnende sporter is het een zoektocht welke energie gels het beste passen. Vaak vormen gebruiksgemak, functionaliteit en smaak hierbij belangrijke pijlers. QWIN heeft twee soorten gels in het assortiment: QWIN Iso Pro Gels (koolhydraten) en QWIN Pepti Gels (koolhydraten én eiwitten).

De QWIN Iso Pro gels zijn ontwikkeld op basis van maltodextrine. De QWIN Iso Pro gels zijn eenvoudig in gebruik, zonder directe inname van water. De Iso Pro gels van QWIN kenmerken zich door een milde smaak en zijn daardoor ook toegankelijk voor beginnende gelgebruikers. De energie gels bevatten geen kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen en je kunt ze vóór en tijdens de fysieke inspanning nemen. De QWIN Iso Pro gels zijn verkrijgbaar in de smaken Lemon en Orange.

De QWIN Pepti Gel is een échte performance energie gel. Het is een unieke gel, die zowel koolhydraten als eiwitten bevat (1,7 gram plantaardige eiwitten per gel). Magnesium ondersteunt onder andere de energiestofwisseling en is belangrijk voor het behoud van de spierfunctie/spieren. De QWIN Pepti Gels neem je, vanwege de toevoeging van peptides (eiwitten) tijdens en/of na de inspanning voor het herstel van de spieren. De gels zijn vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen het gebruik ervan kan zowel vóór als tijdens de inspanning. 

Voor welk merk of type gel je ook kiest, het advies is om tijdens het hardlopen 1 gel per 20-30 minuten te gebruiken. Train eerst met de juiste sportvoedingsproducten, voordat je deze tijdens een evenement of wedstrijd gebruikt! 

Geinteresseerd in een totaaloverzicht van het aanbod aan sportrepen energie repen? Druk dan op onderstaande button.

Copyright © 2022 NutriSense