Hoe weerstand verbeteren in de wintermaanden

Je weerstand verbeteren vormt één van de grootste uitdagingen in de wintermaanden. Deze maanden brengen vaak een verhoogde kans op verkoudheid en griep. Hoe kan je verkoudheden en griepvirussen buiten de deur houden? Je weerstand verbeteren klinkt erg eenvoudig, maar hoe doe je dit in de praktijk?

Hoe kan ik mijn weerstand verbeteren in de wintermaanden

Je kan op verschillende manieren de weerstand verbeteren. Ben je een professionele atleet die altijd op zoek is naar het optimaliseren van resultaten? Ben je een serieuze sporter, die ook in de winter goede resultaten wil boeken? Wil jij dagelijks het beste voor jouw lichaam? We helpen je met onze tips en adviezen graag door de wintermaanden heen. 

Weerstand verbeteren: tips en adviezen

Hoe kan ik mijn weerstand versterken? Hier heb je diverse “natuurlijke” manieren voor. Daarnaast nemen we je mee in het belang van aanvullende voeding. Met supplementen vul je eventuele tekorten aan.  

 • De kracht van voeding: Een goede weerstand begint bij de juiste voeding. Zorg ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt. Vooral Vitamine C en D dragen bij aan een goed functionerend immuunsysteem. Eet voldoende dagelijkse groenten en fruit.

  Gezonde vetten en eiwitten mogen ook niet ontbreken. Eiwitten ondersteunen de opbouw en het herstel van je spieren. Gezonde vetten helpen bij de opname van bepaalde vitamines. Avocado’s en noten vormen hierin bijvoorbeeld goede keuze. 
 • Beweging en rust: Voldoende lichaamsbeweging heeft een positief effect op je immuunsysteem. Dagelijks 30 minuten bewegen heeft een positief effect op je immuunsysteem. Het verhoogt de productie van witte bloedcellen, die infecties bestrijden. Door voldoende rust en slaap kan je ook de weerstand verbeteren. Zorg voor voldoende ontspanningsmomenten. Dit vermindert stress. 
 • Hygiëne: Een goede hygiëne kan ook helpen bij het verbeteren van de weerstand. Hierdoor kan je de verspreiding van ziektekiemen voorkomen. 
 • Stressmanagement: Stress verhoogt de productie van het stresshormoon cortisol. Cortisol heeft een nadelig effect op je immuunsysteem. Het beoefenen van jouw favoriete sport kan dus een een positief effect hebben op je immuunsysteem.

De weerstand verbeteren in de wintermaanden met de juiste supplementen

Je kan je weerstand, naast een gezonde levensstijl, ook een boost geven met de juiste supplementen. Supplementen dienen als aanvulling op een gezonde en gevarieerde leefstijl. Onder supplementen vallen tabletten, capsules, shots of poeders. De inname van voedingssupplementen vergroot de mogelijkheid om aan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aan voedingsstoffen te komen. 

De weerstand verbeteren: QWIN Supplementen met het NZVT keurmerk

QWIN heeft een breed aanbod aan gekeurde supplementen voor sporters. De onderstaande supplementen hebben een positieve invloed op je weerstand:

 • QWIN Multi Sport Vitamine bevat de belangrijkste vitamines in 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. 
 • QWIN Omega 3 heeft een positieve invloed op het hart. Bovendien zorgt het voor een betere focus en houdt het de weerstand op peil. 
 • Wil jij dat het immuunsysteem gestimuleerd wordt na een fysieke inspanning? Kies dan voor QWIN Vitamine C. 
 • Zoek jij een supplement voor de opbouw van eiwitten, groei en ontwikkeling van weefsel en een goede werking van het immuunsysteem? Ga dan voor QWIN Zink.
 • QWIN Vitamine D ondersteunt een goede botopbouw en verhoogt de opname van calcium in de botten. 

QWIN supplementen met NZVT keurmerk kopen

Elke batch van de QWIN supplementen wordt getest op doping. Het NZVT keurmerk op de QWIN supplementen geeft jou als topsporter de hoogst mogelijke zekerheid dat je dopingvrije supplementen gebruikt. Ook voor niet-topsporters zijn zuivere supplementen belangrijk. Als je supplementen gebruikt wil je een product van de hoogst mogelijke kwaliteit, zonder vervuiling. Bij QWIN kan je hierop vertrouwen!

Conclusie

De weerstand verbeteren in de wintermaanden heeft als doel om gezond te blijven en ziekten te voorkomen. Eet gezond, blijf actief, neem voldoende rust en zorg voor een goede hygiëne. De weerstand kan je, naast een gezonde levensstijl, ook een boost geven met de juiste supplementen. Supplementen dienen als aanvulling op een gezonde en gevarieerde leefstijl. De weerstand versterken en het immuunsysteem versterken doe je door de tips en adviezen dagelijks in de praktijk te brengen. 

Ben jij op zoek naar de beste supplementen voor het verbeteren van de weerstand? Kijk dan eens naar ons brede assortiment met QWIN supplementen

Veelgestelde vragen

 • Hoe vaak moet ik per week sporten voor het verbeteren van mijn weerstand?
  Zorg minimaal 3x per week voor matige tot intense lichaamsbeweging. Hiermee kan jouw weerstand verbeteren.
 • Kan ik mijn weerstand verhogen door het innemen van supplementen?
  Supplementen helpen bij het ondersteunen van een gezond immuunsysteem. Supplementen dienen als aanvulling op een gezonde en gevarieerde leefstijl.
 • Versterkt het krijgen van voldoende slaap mijn immuunsysteem?
  Ja. Voldoende slaap is essentieel voor een optimale werking van je immuunsysteem. Probeer iedere nacht 7-8 uur slaap voor het versterken van de weerstand.

 

Copyright © 2023 NutriSense