Sportdranken

Sportdranken
Tonen als

Producten 1 tot 12 van 22 in totaal

Filters
 • Positie
 • Product naam
Positie
 1. Powerbar 5 Electrolytes Tabs los (10 tabs)
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar 5 Electrolytes Tabs los (10 tabs)
  Vanaf € 6,29 € 5,77
 2. Powerbar 5 Electrolytes Tabs doos (12x10 tabs)
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar 5 Electrolytes Tabs doos (12x10 tabs)
  Vanaf € 75,48 € 69,25
 3. Powerbar Isoactive 20 liter
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Isoactive 20 liter
  Vanaf € 28,90 € 26,51
 4. Powerbar Isoactive 9 liter
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Isoactive 9 liter
  Vanaf € 15,90 € 14,59
 5. Powerbar Isomax Blood Orange 1200 gram
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Isomax Blood Orange 1200g
  Waardering:
  80%
  € 37,80 € 34,68
 6. Powerbar Black Line Iso Fuel Isotonic Sports Drink 30 Lemon 608g
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Black Line Iso Fuel Isotonic Sports Drink 30 Lemon 608g
  € 17,50 € 16,06
 7. Powerbar Iso Fuel Isotonic Sports Drink 90 Lemon 94g
  Toevoegen om te vergelijken
  UITVERKOCHT! Powerbar Black Line Fuel Sports Drink 90 Lemon 94g
  Waardering:
  100%
  Niet op voorraad
 8. QWIN PeptiPlus 760 gram (15 liter)
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN PeptiPlus 760 gram (15 liter)
  Vanaf € 42,50 € 38,99
 9. PowerBar Aqua + Magnesium Drink
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Aqua + Magnesium Drink 500ml (12 stuks)
  € 30,00 € 27,52
 10. PowerBar Isolite Drink
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Isolite Drink 500ml (12 stuks)
  € 30,00 € 27,52
 11. PowerBar L-Carnitine Drink
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar L-Carnitine Drink 500ml (12 stuks)
  Vanaf € 30,00 € 27,52
 12. O2Life (ready-to-drink) image
  Toevoegen om te vergelijken
  O2Life 750ml (12 stuks)
  Vanaf € 31,20 € 28,62
12
 • 12
 • 24
 • 36
 • Alle
per pagina

Wat doen sportdranken voor je? 

Sportdranken vullen vocht, koolhydraten en elektrolyten die je verbruikt tijdens het sporten aan. Als je deze voedingsstoffen voldoende aanvult, kan je op het gewenste niveau blijven presteren.  Sportdranken dragen ook bij aan een goede vochtbalans. Ze zorgen dat je niet uitdroogt. Door transpiratie verlies je naast vocht ook mineralen. Deze mineralen, ook wel elektrolyten genoemd, vul je aan met sportdranken.  

Je fysieke en mentale prestaties kunnen tot 70% verminderen wanneer meer dan 2-3% van het lichaamsgewicht aan vocht verloren gaat door transpiratie. Geen sportdrank is hetzelfde. Zo zit er verschil in de verhoudingen van vocht en koolhydraten en heb je sportdranken die daarnaast bijvoorbeeld ook eiwitten bevatten. 

Sportdranken als energieleverancier 

Sportdranken leveren veelal energie aan je lichaam door de koolhydraten (suikers) die erin zitten. In een halve liter zitten gemiddeld 29 gram koolhydraten. Je lichaam kan maximaal 60 tot 90 gram koolhydraten per uur opnemen.  

Wanneer gebruik je sportdranken? 

Het gebruik van sportdranken hangt samen met diverse factoren. Hoe lang ga je trainen, hoe zwaar ga je trainen? Dit zijn enkele van factoren die bepalen hoeveel koolhydraten je nodig hebt. Als je ongeveer anderhalf uur sport kan een hoeveelheid koolhydraten van 30 gram per uur helpen bij het volhouden van je inspanningen.

Het toevoegen van koolhydraten wordt pas echt belangrijk bij inspanningen van anderhalf uur of meer. Dan moet je al snel rekening houden met 60-90 gram per uur. Wanneer je sportdranken gebruikt hangt ook af van de samenstelling. 

Isotoon – hypotoon – hypertoon? 

Sportdranken kan je indelen in de categorieën hypotoon, isotoon en hypertoon. Deze termen verwijzen naar de verhouding water, koolhydraten, vitamines en mineralen. Bij een ideale opnamesnelheid zijn deze deeltjes van de ingrediënten aanwezig in dezelfde verhouding als in het lichaamsvocht.

Dit wordt omschreven als osmolariteit. Bij een lage osmolariteit zitten er minder deeltjes in de sportdrank dan in het lichaamsvocht. Bij een gelijke hoeveelheid zal je lichaam de drank snel opnemen. Dit is het geval bij isotone sportdranken.  

Indien er minder deeltjes koolhydraten en mineralen in een drank zitten dan in je lichaamsvocht, is de opname snelheid zeer snel maar levert de drank je lichaam geen energie. Dit noemen we hypotoon. Hypotone sportdranken neem je als dorstlesser voor of tijdens een licht intensieve training. De Powerbar Electrolyte Tabs is hierin een goede keuze. Deze in water oplosbare tabletten bevatten geen koolhydraten, maar wel mineralen die je verliest door transpiratie. Liever een ready-to-drink fles hypotone drank? Bekijk O2Life. Gemaakt van 100% natuurlijk mineraalwater waar extra zuurstof aan is toegevoegd

Hypertone sportdranken hebben juist meer deeltjes koolhydraten en mineralen dan je lichaamsvocht. Je lichaam heeft dan extra energie nodig voor het opnemen van deze dranken. Minder ideaal tijdens het sporten, want je gebruikt de energie liever voor je prestaties. Hypertone dranken neem je vooral na een training of wedstrijd als je je koolhydratenvoorraad weer aan wilt vullen. Bij een ideale verhouding zijn de deeltjes gelijk aan je lichaamsvocht. De opnamesnelheid is dan optimaal en je lichaam kan tevens voldoende energie uit de sportdrank halen. Dit noemen we isotoon

Sportdranken met eiwitten 

Wil je naast energie ook al eiwitten binnenkrijgen voor een optimaal herstel? Kies dan voor QWIN Peptiplus. Door toevoeging van peptides (geknipte stukjes eiwitten) neemt je lichaam deze eiwitten al tijdens het sporten op. QWIN Peptiplus is isotoon en heeft dus ook een ideale opnamesnelheid. Vanwege de combinatie van koolhydraten én eiwitten kan je deze sportdrank ook na het sporten gebruiken. 

Sportdranken tijdens het fietsen

Zorg dat je tijdens het wielrennen, mountainbiken of gravelbiken altijd minimaal één bidon isotone sportdrank op je fiets hebt zitten. Kies bijvoorbeeld voor de Powerbar Isoactive. Begin op tijd met drinken. Wanneer je pas gaat drinken als je dorst hebt ben je al te laat!

Hoe selecteer je goede sportdranken?

Wat een goede sportdrank voor jou als sporter is, is afhankelijk van je behoefte en persoonlijke voorkeur qua smaak.

Een lekkere drank drinkt makkelijker weg, dan iets wat je niet lekker vindt. Smaak is uiteraard persoonlijk, dus probeer verschillende sportdranken uit en vind jouw favoriet. Of meerdere favorieten, zodat je ook nog kan afwisselen tijdens de vele trainingen. Als het warm weer is kan een 'lemon' smaak bijvoorbeeld een stuk frisser en aangenamer vallen dan de wat zoetere 'orange'.

Ga je op lage intensiteit sporten of wil je na de training je vochtvoorraad aanvullen? Kies dan voor de Powerbar Electrolyte Tabs. Ook als je je suikerinname wilt beperken is dit een goede keuze.

Ga je langer dan een uur trainen en wil je over voldoende energie blijven beschikken? Kies dan voor een isotone sportdrank, zoals bijvoorbeeld de Powerbar Isoactive of Powerbar Isolite. De Powerbar Isoactive bevat een wetenschappelijk ontwikkelde koolhydratenmix met een 2:1 verhouding van glucose en fructose. In deze ideale verhouding kan het lichaam tot wel 90g koolhydraten per uur opnemen. Deze formule wordt aangeduid op de verpakkingen middels het C2MAX logo.

Sportdranken imageSportdranken image
Copyright © 2023 NutriSense