Energie repen

Energie repen
Tonen als

4 producten

Filters
 • Positie
 • Product naam
Positie
 1. Powerbar Ride Energy Bar 55 gram
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Ride Energy Bar 55g (18 stuks)
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 37,62 € 34,51
 2. Powerbar Energize Bar Original 55 gram (15 stuks)
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Energize Bar Original 55 gram (15 stuks)
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 40,35 € 37,02
 3. Powerbar Energize Advanced Bar 55 gram (15 stuks)
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Energize Advanced Bar 55 gram (15 stuks)
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 40,35 € 37,02
 4. Powerbar Natural Energy
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Natural Energy Bar 40g (18 stuks)
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 32,22 € 29,56
12
 • 12
 • 24
 • 36
 • Alle
per pagina

Waarom heb ik energie repen nodig? 

Zoveel verschillende soorten energie repen, dus hoe maak je nu de juiste keuze? De energie repen verschillen onder andere in smaak, gewicht en samenstelling. Diverse energie repen van Powerbar beschikken over de wetenschappelijk ontwikkelde C2MAX koolhydraten mix. Deze koolhydraten mix beschikt over de ideale 2:1 verhouding van glucose en fructose. Wil je meer koolhydraten per uur opnemen, kies dan voor de C2MAX energie repen.  

Bij intensieve sporten, zoals wielrennen, hardlopen, triatlon, zwemmen of mountainbiken is energie vereist. Vul jouw brandstof aan door  sportdranken, energie repen of  energie gels, maar wat past hiervan het beste bij jou? De keuze tussen de producten uit deze categorieën is niet makkelijk en vergt het nodige uitproberen tijdens trainingen. De persoonlijke voorkeur is uiteindelijk doorslaggevend.

Energie gels en sportdranken hebben een vloeibaar karakter, dit maakt het consumeren in sommige sporten minder makkelijk. Andere sporters kiezen weer voor energie repen, in veel gevallen vanwege de smaak. Afwisseling bevelen we hierin aan, oftewel een mix van vloeibare sportvoedingsproducten en repen om zodoende variatie te hebben in het sportvoedingsplan.

Vaak gebruiken sporters een combinatie van supplementen en sportvoeding om het beste uit de training of wedstrijd te halen. De hoeveelheid koolhydraten vanuit energie repen, die je nodig hebt tijdens een inspanning, hangt van verschillende factoren af. Als je ongeveer anderhalf uur sport kan een relatief kleine hoeveelheid koolhydraten van 30 gram per uur helpen om de inspanning langer vol te houden. Het aanvullen van de koolhydraten wordt pas echt belangrijk bij inspanningen van anderhalf uur of meer. Hou dan rekening met 60-90 gram koolhydraten per uur. Lees hier alles over wanneer je het best voedingsrepen eet.

Energie repen voor hardlopen  

Tijdens een intensieve duurloop vormt het gebruik van energie repen een uitdaging. Dit komt door de (vaste) structuur. Hoe ga je deze uitdaging aan? Kies voor een sportreep voorafgaand aan de training of wedstrijd. Steeds meer hardlopers kiezen er namelijk voor om circa 25 tot 30 minuten voor de start een energiereep te nemen om te zorgen voor (reserve-)brandstof. Het advies is om een energiereep niet korter in te nemen dan 25 minuten voor de start.

Waarom dit advies? Jouw lichaam moet de voedingsstoffen uit de reep omzetten in energie. De opname van energie uit een “vaste” reep duurt langer dan de opname van energie uit een “vloeibare gel” of sportdrank. Bij een langzame duurloop heb je voldoende zuurstof, dit maakt het gebruik van een energiereep eenvoudig. De energiereep vormt dan een ideale bron van energie!

Heb jij als hardloper tijdens een intensieve training een hoge hartslag en/of hoge ademhaling? Dan maakt dit het eten van een energiereep een grote uitdaging. Een vloeibare gel of sportdrank is dan het beste alternatief!

Energie repen voor wielrennen

Energie repen vormen bij uitstek één van de favoriete producten onder wielrenners. De energietank aanvullen? Ga dan op ieder moment van de wielertocht voor een energiereep! Energie repen bestaan voornamelijk uit koolhydraten. Kortom, gegarandeerde energie op ieder moment van de inspanning! Hierbij is er een grote variatie aan verschillende soorten functionele en smaakvolle energie repen.

De Powerbar Energize Bar is perfect in het gebruik voor of tijdens het sporten en is gezien het relatief hoge aantal grammen aan koolhydraten bij uitstek een reep voor de fanatieke(re) wielrenner. Zoek jij voor of tijdens de wielertocht ter afwisseling kiest een zeer smaakvolle reep, dan is de Powerbar Ride Energy Bar een goede bron van energie!  Lees hier alles over de beste energierepen voor tijdens het wielrennen.

Energie repen voor duursporters, teamsporters én breedtesporters  

Energie repen vormen niet alleen een vast onderdeel van het sportvoedingsplan van duursporters als wielrenners, triatleten of mountainbikers. Energie repen winnen ook aan populariteit onder duursporters, teamsporters en breedtesporters. De laatste jaren is er een duidelijke ontwikkeling gaande dat steeds meer duursporters, teamsporters en breedtesporters kiezen voor sportvoeding als energie repen. Het voorbeeld hiervan vormen voetballers en hockeyers. Hoe kan deze ontwikkeling ontstaan? Dit komt mede door het steeds grotere en diversere aanbod aan functionele én smaakvolle energie repen.

Vegan energie repen

Het assortiment energie repen van PowerBar bevat ook natuurlijke en biologische repen. Deze gezonde(re) repen zijn uitermate geschikt voor vegan of veganistisch eetpatroon. De Powerbar Natural Energy Bar is gemaakt van uiterst natuurlijke ingrediënten: haver, stukjes fruit en noten. Door de samenstelling zonder dierlijke producten is deze reep ook geschikt voor sporters met een (flexibele) ‘vegan’ levensstijl. Vanwege de natuurlijke smaken een toegankelijke reep voor sporters, die niet eerder sportvoeding hebben gebruikt.

Uiteraard is deze energiereep ook geschikt voor de gevorderde sporter. Deze reep bevat maar liefst 24 gram koolhydraten, een echte energiebron! De PowerBar Natural Energy Bar onderscheidt zich verder met de toevoeging van magnesium. De toevoeging van circa 72 milligram ondersteunt het normale energiemetabolisme. Dit is voor de sporter, die een langere periode op de fiets zit, een (halve) marathon loopt, of gewoon dat extra steuntje in de rug nodig heeft. 

Nieuw in het assortiment Vegan, maar ook biologisch, introduceren wij de TRUE ORGANIC Bars. Verkrijgbaar in de energie-variant en de proteïne variant. De meest recente, duurzame aanwinsten in het assortiment met energie repen van Powerbar. Benieuwd welke vegan (raw bar) NutriSense nog meer aanbiedt? 

De beste energie repen

De Powerbar Ride Energy Bar is erg populair onder de energie repen. Dit is de ideale reep voor iedere actieve levensstijl en geschikt voor iedere type sport(er). Het is een toegankelijke reep voor sporters die niet eerder sportvoeding hebben gebruikt. Uiteraard ook geschikt voor de gevorderde sporter. PowerBar Ride Energy Bars zijn niet zomaar energie repen. De reep draagt ook bij aan het herstel, dit komt doordat de reep 10 gram aan eiwitten bevat. De Ride Bar is geschikt voor alle seizoenen: lekker, ook zeer functioneel en makkelijk in gebruik! Dit maakt het een ideale reep voor alle trainingen en/of belangrijke wedstrijden.

Hou er hier bij wel rekening mee dat de Ride Energy Bar tijdens warme omstandigheden, vanwege de chocolade, kan smelten. De Powerbar Natural Energy Bar of de Powerbar Energize Bar vormen voorbeelden van goede, functionele en structuur vaste energie repen. Uiteindelijk draait de keuze voor de juiste energiereep uiteraard om persoonlijke voorkeuren. Probeer dus al in de voorbereiding op een wedstrijd of evenement diverse energie repen uit. Lees hier alles over de beste energierepen.

Energie repen imageEnergie repen image
Copyright © 2023 NutriSense