Eiwitten / Proteïne

Eiwitten / Proteïne
Tonen als

Producten 1 tot 12 van 24 in totaal

Filters
 • Positie
 • Product naam
Positie
 1. QWIN 100% Whey Protein 2400 gram (85 shakes)
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN 100% Whey Protein 2400g (85 shakes)
  Waardering:
  93%
  Vanaf € 97,50 € 89,45
 2. QWIN 100% Whey Protein 700g (25 shakes)
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN 100% Whey Protein 700g (25 shakes)
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 42,50 € 38,99
 3. QWIN Micellar Casein Protein Vanilla 700 gram (23 shakes)
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN Micellar Casein Protein Vanilla 700g (23 shakes)
  Waardering:
  90%
  € 42,50 € 38,99
 4. QWIN Vegan Protein Vanilla 700 gram (28 shakes)
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN Vegan Protein 700g (28 shakes)
  Waardering:
  90%
  € 42,50 € 38,99
 5. Powerbar Protein+ 52% Bar 50g
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Protein+ 52% Bar 50g
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,99 € 2,74
 6. Powerbar 40% Protein+ Crisp Bar 40g
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar 40% Protein+ Crisp Bar 40g
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 1,89 € 1,73
 7. Powerbar 30% Protein+ Bar 55g
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar 30% Protein+ Bar 55g
  Vanaf € 2,59 € 2,38
 8. Powerbar Natural Protein Chocolate Nuts reep
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Natural Protein Bar 40 gram
  Vanaf € 1,89 € 1,73
 9. Powerbar Protein+ Vegan 42 gram
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Protein+ Vegan 42g (12 stuks)
  Vanaf € 27,00 € 24,77
 10. Pandy Protein 35 GRAM White Chocolate & Almonds LOS
  Toevoegen om te vergelijken
  Pandy Protein Bar 35 gram (18 stuks)
  Vanaf € 35,82 € 32,86
 11. Powerbar Protein+ Low Sugar Bar 35 gram
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Protein+ Low Sugar Bar 35 gram
  Vanaf € 1,59 € 1,46
 12. Powerbar Protein Plus L-Carnitine Raspberry Yoghurt reep
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Protein+ Bar L-Carnitine Raspberry-Yoghurt 35g
  Vanaf € 1,59 € 1,46
12
 • 12
 • 24
 • 36
 • Alle
per pagina

Waarom proteïne producten kopen?

Een proteïne product koop je als aanvulling op je dagelijkse voeding. Als belangrijke bouwstof voor het lichaam dragen proteïne bij aan het gezond houden van botten, herstel van spieren en de groei van spiermassa. Als je veel sport heb je meer eiwitten nodig. Voldoende proteïne uit normale voeding halen kan dan een uitdaging vormen. Een proteïne shake of reep neem je als een makkelijk en smaakvol supplement om je dagelijkse proteïne inname te verhogen.

Wat is het verschil tussen proteïne en eiwitten?

Proteïne is het Engelse woord voor eiwitten. Proteïne en eiwitten zijn dus precies hetzelfde. De woorden worden vaak door elkaar gebruikt.

Wat is proteïne?

Proteïne is een voedingsstof die belangrijk is voor het functioneren van je lichaam. Het is een bouwstof voor je lichaam die naast calorieën ook aminozuren levert. Aminozuren in voeding zijn de bouwstenen van eiwitten. In totaal zijn er 22 verschillende aminozuren. Deze kun je onderverdelen in essentiële en niet-essentiële aminozuren. De niet-essentiële aminozuren kan het lichaam zelf aanmaken. Voor deessentiële aminozuren is het lichaam afhankelijk van de voeding die je tot je neemt.

Hoeveel gram proteïne heb je nodig?

Gemiddeld hebben gezonde mensen op dagelijkse basis 0,8 gram proteïne per kilogram lichaamsgewicht nodig. Deze hoeveelheid haal je uit de dagelijkse voeding. Hoe frequenter en intensiever je training, hoe meer eiwitten je lichaam nodig heeft. Als duursporter heb je bijvoorbeeld al 1,2 tot 1,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. Als duursporter van 75 kg heb je dus een behoefte van 90 tot - 105 gram aan eiwitten per dag. Voor krachtsporters ligt dit advies hoger, je hebt dan 1,5 tot 2,0 gram per kilogram lichaamsgewicht nodig. Weeg jij als krachtsporter 85 kilogram dan heb je per dag dus 127 tot 170 gram eiwitten nodig voor een optimale spiergroei. Zorg dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt door proteïne producten te kopen en te gebruiken. 

Verschillende proteïne supplementen

Als je als sporter extra proteïne wilt innemen dan heb je hierin verschillende keuzes. Denk hierbij aan een proteïne shake, drank of proteïne reep, maar bijvoorbeeld ook een proteïne shot. Een vers gemaakte proteïne shake kan een heerlijke traktatie zijn na je training. Een proteïne reep is weer handig voor onderweg.

Proteïne shakes of dranken?

Een proteïne shake maak je aan met poeder. Met een proteïne drank bedoelt men veelal shakes die je als kant-en-klare drank koopt. Vaak bevatten proteïne dranken iets meer koolhydraten dan proteïne shakes. Dit maakt deze producten ook erg geschikt voor duursporters, die vaak een hogere behoefte aan koolhydraten hebben. Het voordeel van een kant-en-klare proteïne drank is dat je deze makkelijk mee kan nemen onderweg. Deze dranken kan je buiten de koeling bewaren, al raden wij aan ze altijd gekoeld te consumeren voor de lekkerste smaakbeleving! Bekijk de ready-to-drink eiwitshakes van 30 gram van Powerbar in de smaken: Smooth Chocolate, Creamy Vanilla en Salted Caramel. 

Kies je liever voor een proteïne shake op poederbasis? Dan heb je verschillende soorten waaruit je kan kiezen. Wil je bepalen wanneer je welke shake je het beste kan gebruiken? Leer dan het verschil in eiwitshakes kennen.

Van alle eiwitten neemt je lichaam whey proteïne shakes het snelst op. Deze proteïne shake kan je dus het best gebruiken direct na een training. Kies bijvoorbeeld voor de QWIN 100% Whey Protein. Deze proteïne shake bestaat uit een mix van 3 soorten whey: concentraat (minste bewerking), isolaat (puurder vanwege extra filterproces) en hydrolisaat (meest zuivere vorm).

Casein proteïne shakes neemt je lichaam langzamer op. Hierdoor kan je deze proteïne shake goed gebruiken in periodes van rust, bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Als je op zoek bent naar dit type shake kies dan voor QWIN Micellar Casein Protein. De proteïnes in de ‘micellar casein' vormen zogenaamde ‘micellen’. Deze bolletjes van met elkaar verbonden eiwitten zorgen dat je lichaam deze eiwitten langzaam verteerd. Dit geeft 'micellar casein' de unieke eigenschap, dat je het juist over een langere periode kan opnemen.

Je hebt ook proteïne shakes welke een combinatie van whey en casein proteïne bevatten. De Powerbar Deluxe protein bevat deze mix bijvoorbeeld. 

Proteïne shake met melk of water?

NutriSense voert een ruim assortiment aan eiwitpoeders: whey protein, casein protein en collageen protein. Alle proteïne shakes kan je zowel met melk of water aan te maken. Een proteïne shake met melk krijgt een volle romige smaak. Melk verhoogt het percentage proteïne doordat de aanwezige eiwitten in melk. Echter verhoogt melk ook het aantal gram vet, koolhydraten en suiker. Je kan er daarom ook voor kiezen om de proteïne shakes met water aan te maken.

Wanneer kan je het beste een proteïne shake nemen?

Een proteïne shake kan je op verschillende momenten van de dag nemen. Als gebruiksadvies houden wij maximaal 1 tot 2 shakes per dag aan. Qua timing is goed om in ieder geval een proteïne shake binnen 1 uur na je training te nemen. Je lichaam heeft dan extra eiwitten nodig voor het herstel van de training.

Proteïne repen

Proteïne repen gebruik je als een makkelijke en smaakvolle manier om extra eiwitten binnen te krijgen. Er zijn veel verschillende eiwitrepen te koop. Het verschil vind je in structuur, smaak en aantal gram eiwitten. Het aantal gram of percentage eiwitten verschilt per reep en loopt van 12 tot 30 gram per reep. Voor duursporters heb je eiwitrepen die ook voldoende koolhydraten bevatten voor een snel herstel. De Powerbar  Protein Plus 30% Bar is hier een voorbeeld van. Deze heerlijke 55g eiwitreep bevat 30% kwalitatief hoogwaardige eiwitten. De reep ondersteunt effectieve spieropbouw en snel spierherstel na een intensieve (kracht)training door de speciale Trisource eiwittenmix van melk-, wei- en soja-eiwitten. Deze combinatie zorgt voor een geleidelijke en langdurige afgifte van eiwitten. Liever een hoger eiwitpercentage en minder suiker? Bekijk dan de Powerbar 52% Protein Plus Bar of bekijk de eiwitrepen van PANDY: het ideale eiwitrijke tussendoortje voor élk moment!

Vegan proteïne repen

Koop jij liever vegan producten? Vegan proteïne producten bevatten plantaardige eiwitten. De Natural Protein Bar. De Natural Protein Bar van Powerbar levert 30% plantaardig eiwit uit soja, pinda’s en amandelen.

Proteine kopen imageProteine kopen image
Copyright © 2023 NutriSense