Energie Gels

Energie Gels
Tonen als

8 producten

Filters
 • Positie
 • Product naam
Positie
 1. QWIN Try-out pakket
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN Try-Out pakket (6x Iso Pro Gel & 6x Pepti Gel)
  Vanaf € 27,85 € 25,55
 2. QWIN Iso Pro Gel 24 stuks
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN Iso Pro Gel 60 ml (24 stuks)
  Vanaf € 51,60 € 47,34
 3. QWIN PeptiGel Fruit Punch
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN Pepti Gel 60 ml (24 stuks)
  Vanaf € 59,76 € 54,83
 4. Powerbar PowerGel Original 41 gram (24 stuks)
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar PowerGel Original 41 gram (24 stuks)
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 59,76 € 54,83
 5. Powerbar PowerGel Hydro 67 ml (24 stuks)
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar PowerGel Hydro 67 ml (24 stuks)
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 66,96 € 61,43
 6. Powerbar Black Line Fuel Gel 30 50ml
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Black Line Fuel Gel 30
  Vanaf € 3,29 € 3,02
 7. Powerbar Powergel Shots 60 gram
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar Powergel Shots 60 gram
  Vanaf € 2,59 € 2,38
 8. Powerbar PowerGel Smoothie 90 gram
  Toevoegen om te vergelijken
  Powerbar PowerGel Smoothie 90 gram (16 stuks)
  Vanaf € 41,44 € 38,02
12
 • 12
 • 24
 • 36
 • Alle
per pagina

Energie gels vormen een “een must” in jouw sportvoedingsplan

De markt met betrekking tot sportvoeding kenmerkt zich door vele categorieën, ter ondersteuning van de aanvulling van jouw energievoorraad en herstelproces. Denk hierbij aan sportdranken, energierepen, energie gels en supplementen.

Wat is het doel van deze producten? Jou voorzien in de juiste energiebehoefte voor of tijdens het sporten! Daarnaast zorgen deze producten voor het benodigde herstel na de inspanning. Hiermee bevorder je de sportprestaties en hou je de inspanning langer vol. Ieder type sportvoedingsproduct heeft voordelen en nadelen.

De energie gels blijven binnen de bovengenoemde sportvoedingscategorieën ongekend populair. Dit heeft meerdere redenen. De volgende onderscheidende eigenschappen van de vloeibare energie gels springen eruit: handig verpakt/nemen weinig ruimte in beslag en dus makkelijk mee te nemen, snelle energiebron en eenvoudige inname.

Er komen steeds meer varianten op de markt, waardoor er voor iedereen wel een passend type energie gel is. Laten we naar de beste energie gels kijken, de boost tijdens het sporten

De beste energie gels

Dankzij het grote, gevarieerde aanbod is het vaak een zoektocht naar de beste energie gels. Allereerst door de grote variatie in smaken. Daarnaast door het ruime aanbod in verschillende samenstellingen en ingrediënten.

Tenslotte is er ook een groot aanbod van gels voor vegetariërs, veganisten of sporters met bijvoorbeeld een gluten- of lactose intolerantie.

De sportgels kunnen verschillen in samenstelling, smaak, gewicht en manier van inname (met of zonder water).

Zo bevatten de energie gels van Powerbar de wetenschappelijk ontwikkelde C2MAX koolhydratenmix. Deze mix beschikt over de ideale 2:1 verhouding van glucose en fructose. Dit zorgt ervoor dat je meer koolhydraten per uur kan opnemen.

De impact van de beste energie gels zal na de juiste keuze groot zijn. Door gebruik van de juiste sportvoedingsproducten ben je verzekerd van een verantwoorde aanvulling van de energievoorraad en een goed herstel van de spieren.

Dit bevordert de prestaties én het plezier! Op de korte termijn, maar ook zeker op de lange termijn! Lees hier de beste sportgels Lees hier wat voor jouw de beste sportgel is!

De energie gels winnen aan populariteit in steeds meer sporten

Voorheen waren energie gels voornamelijk een product dat veel gebruikt werd onder duursporters. Onder wielrenners, hardlopers, triatleten, zwemmers en mountainbikers vormen energie gels vaak een vast onderdeel van het sportvoedingsplan.

De laatste jaren wint de energy gel ook aan populariteit onder teamsporters en breedtesporters. Het is belangrijk dat jouw energielevel op peil blijft tijdens het sporten.

Een vloeibare energy gel biedt grote voordelen in het gebruik ten opzichte van bijvoorbeeld vaste voeding in de vorm van een sportreep. Om te beginnen zijn de energie gels speciaal samengesteld om jou vóór en tijdens de training van voldoende energie te voorzien.

Dit alles in een handige verpakking en eenvoudig in gebruik tijdens trainingen, evenementen of wedstrijden. 

Het grote voordeel van energie gels

Het vloeibare karakter van gels zorgt voor een snelle opname van de energie door het lichaam. Al binnen enkele minuten merk je het verschil na inname van de energy gel.

Hiermee hebben we ook direct het grote voordeel van energie gels ten opzichte van energie repen benoemd; de opname van de energie door het lichaam gaat sneller. Vaak merk je al binnen 5 minuten effect als je de energie gels op tijd inneemt!

De hoeveelheid koolhydraten die je nodig hebt tijdens een inspanning, hangt af van verschillende factoren.

Als je ongeveer een uur sport kan een relatief kleine hoeveelheid koolhydraten van 30 gram per uur helpen om de inspanning vol te houden.

Bij inspanningen van een uur of meer moet je al snel rekening houden met 60-90 gram aan koolhydraten per uur. Dit is afhankelijk van het gewicht/de intensiteit van de inspanning. 

Energie gels hardlopen

De energie gels vormen in het hardlopen het meest populaire sportvoedingsproduct. Als jij als hardloper tijdens een intensieve training een hoge hartslag en/of hoge ademhaling hebt, kan de inname van een energie reep een uitdaging vormen. Een vloeibare energy gel of sportdrank is dan een goed alternatief.

Als je een rustige duurloop gaat doen en over voldoende zuurstof beschikt, dan is een energie reep ook een ideaal product voor de nodige variatie in het sportvoedingsplan. Hoe neem je al die energie gels mee tijdens het hardlopen? Een gel belt biedt hierin uitkomst! Benieuwd naar de beste hardloop gels?

Energie gels wielrennen

In het fietsen vormen energie gels in veel gevallen hét alternatief voor een reep. De sportgels staan in het fietsen vaak veel minder aan de basis van het sportvoedingsplan dan de energie repen.

Welke reden ligt er aan ten grondslag dat energie repen populairder zijn ten opzichte van energie gels? Dit komt vooral door de smaak en de vaste structuur van energie repen. In de smaakbeleving van wielrenners en mountainbikers scoort de energiereep vaak beter dan de energy gel.

Een wielrenner heeft bovendien meer mogelijkheden om vaste voeding met zich mee te nemen.

NutriSense biedt een ruim assortiment aan energie gels aan

Voor iedere type sporter heeft NutriSense een groot aanbod aan energie gels onder de merken Powerbar en QWIN. Hierdoor is er voor iedere type sporter een passende gel in het assortiment. 

Energie gels QWIN

Als beginnende sporter is het een zoektocht naar de juiste energie gels, die het beste bij je passen. Het draait hierbij vaak om de pijlers smaak en gebruiksgemak. De QWIN Iso Pro gels sluiten allereerst perfect aan op de pijler smaak.

De milde smaak zorgt er namelijk voor dat deze gel niet alleen voor de beginnende sporter geschikt is, maar ook erg geliefd is bij de fanatieke(re) sporter.

De meest complete gel uit het QWIN gelassortiment, de QWIN Pepti Gel, scoort zeer goed onder (top) sporters.

Dit komt door de unieke samenstelling van deze gels. Deze QWIN Pepti Gel onderscheidt zich door de toevoeging van peptides. Deze speciale eiwitmix is makkelijk opneembaar door het lichaam, waardoor je sneller kan herstellen.

De toegevoegde magnesium ondersteunt zowel de opbouw van lichaamseiwit als de vermindering van vermoeidheid. Deze multifunctionele sportgel, die dus zowel voorziet in de energiebehoefte als het herstelproces bevordert, biedt op alle momenten ondersteuning…vóór/tijdens en na het sporten!

Ben jij dus op zoek naar een alles-in-één gel? Ga dan voor de QWIN Pepti Gel!

Energie gels Powerbar

Het Powerbar gelassortiment bestaat uit de Powerbar Powergel Hydro (gel op waterbasis) en Powerbar Powergel Original (geconcentreerde gel). Deze gels bevatten de wetenschappelijk ontwikkelde C2MAX koolhydratenmix. 

De Powerbar hydrogel is verkrijgbaar in vier verschillende smaken. Deze hydrogels, zoals de naam al zegt, bevatten water. Hierdoor kan je deze gels innemen zonder het drinken van extra water.

Bovendien heb je de keus uit energy gels met cafeïne (smaken Cola, Mojito en Cherry) en energy gels zonder cafeïne (smaak Orange).

De Powerbar Powergel Original is verkrijgbaar in maar liefst 10 verschillende smaken. Deze concentreerde energie gels neem je voor of tijdens het sporten. Neem deze energie gels met extra water.

Bij dit type gel heb je de keus uit energy gels met cafeïne (smaken Green Apple, Black Currant en Espresso) en energy gels zonder cafeïne (smaken Strawberry-Banana, Vanilla, Lemon-Lime, Tropical Fruit, Salty Peanut, Red Fruit en Mango-Passionfruit).

Energie gels: een breed assortiment verkrijgbaar bij NutriSense

Goede energie gels staan aan de basis van een (gevarieerd) sportvoedingsplan.

Samenvattend maak je een keus op basis voor energie gels op basis van de volgende punten:

 • Hydrogel (op waterbasis) of Powergel (geconcentreerd)
 • Met cafeïne of zonder cafeïne
 • Gebruiksmoment: vóór of tijdens het sporten? Na het sporten?
 • Smaak
 • Samenstelling/Ingrediënten

Wil jij als topsporter een passende energy gel kopen of als verkooppunt passende energie gels verkopen?

Binnen NutriSense hebben we een breed assortiment aan energie gels (en gelalternatieven) onder de merken Powerbar en QWIN. Vandaag besteld is morgen in huis of bij jou op de plank!

energie gels imageenergie gels image
Copyright © 2023 NutriSense