de beste hardloop gels op een rijtje

de beste hardloop gels op een rijtje
Bezig met laden...
de beste hardloop gels op een rijtje

De beste hardloop gels zet je als fervent hardloper graag op je lijstje. Je kent immers het belang van de inname van de juiste brandstof.  Vooral tijdens het lopen van lange afstanden. Hardloop gels zijn daarom een populair middel onder hardlopers. Hardloop gelletjes bieden snelle en makkelijk opneembare energie voor de spieren.

Er zijn vele verschillende soorten hardloop gels op de markt. Dit maakt de juiste keuze hierin vaak lastig. In dit artikel zetten we de beste hardloop gels op een rijtje. Allereerst leggen we uit hoe hardloop gels werken. Hierna gaan we over naar onze selectie van de beste hardloop gels. Hiermee ondersteunen we je in jouw zoektocht naar de perfecte energie boost!

Hoe werken hardloop gels?

Hardloop gels zijn ontworpen om je lichaam snel te voorzien van koolhydraten. Dit is essentieel voor energie tijdens lange(re) hardloopsessies. Wanneer je lichaam koolhydraten afbreekt tot glucose wordt dit omgezet in energie.

Jouw spieren gebruiken deze energie. Door het innemen van een hardloopgel boost je het koolhydraatniveau in je lichaam. Hierdoor krijgen jouw spieren de benodigde energie voor het neerzetten van goede hardloopprestaties.

Onze selectie van de beste hardloop gels

In het rijtje met de beste merken hardloop gels mogen Powerbar en QWIN niet ontbreken. Hierin vind je altijd de beste sportgel voor jou.

Powerbar: al jarenlang een favoriet onder hardlopers. Deze gel biedt  een mix van koolhydraten en elektrolyten. Dit zorgt voor een snelle energieboost en het voorkomen van krampen. De voordelen van deze energy gels voor duursporters zijn de keuze uit 2 type gels en de grote keuze aan smaken.

hardloop gels

QWIN – als je op zoek bent naar een smaakvolle en functionele hardloop gel, dan kom je uit bij de energie gels van het merk QWIN. Waarom vallen de hardloop gelletjes van QWIN in het rijtje met de beste hardloop gels? Dit komt vooral door het unieke karakter van de QWIN PeptiGels. Deze bevatten naast koolhydraten namelijk ook eiwitten. Hierdoor zorgen ze er al tijdens de inspanning voor dat jouw lichaam direct herstelt. Ideaal voor de lange afstanden! Ben jij een beginnende hardloper en ga je voor een kwalitatief goede hardloopgel? Ga dan voor de QWIN IsoPro gel Lemon of Orange.

hardloop gel wanneer

De beste hardloop gels op een rijtje: Powerbar gels

We hebben inmiddels de beste hardloop gels op een rijtje gezet. Tijd om verder in te zoomen op de hardloop gels van de merken Powerbar en QWIN.

Wat is de juiste keuze binnen het assortiment van Powerbar hardloop gelletjes? Maak hierbij eerst een keus of je een gel op waterbasis of een geconcentreerde gel wenst. Er bestaan daarnaast diverse gels met en zonder cafeïne. Cafeïne zorgt voor extra alertheid en scherpte.

Uiteraard is ook het gebruiksmoment belangrijk bij de keuze. Kortom; wanneer gebruik je de hardloop gel? Gebruik je de gel het liefste voor, tijdens of na de inspanning? De ingrediënten en samenstelling van de Powergel bepalen het functionele karakter. Uiteraard moet ook de smaak bevallen. De Powergel is verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en smaken!

De Powerbar powergel heb je in allerlei soorten, maten en smaken. Kortom, de juiste Powerbar gel zit er altijd voor je bij. Welke Powerbar gels heb je op de markt?

De Powerbar hydrogel en Powerbar powergel original

Het Powerbar gel assortiment bestaat uit de hydrogel en de gel original. De hydrogel is een gel op waterbasis. De original gel is een geconcentreerde gel. Beide type gels bevatten de wetenschappelijk ontwikkelde C2MAX koolhydratenmix.

De Powerbar gel hydro is verkrijgbaar in 4 verschillende smaken. Hierbij bevatten de smaken Cola, Mojito en Cherry cafeïne. De smaak Orange bevat geen cafeïne.

De Powerbar gel Original tref je aan in maar liefst 10 verschillende smaken. Deze geconcentreerde energie gels neem je voor of tijdens het sporten. Door de kleine verpakking kan je deze gel erg makkelijk meenemen. Neem deze energie gels met extra water. Bij dit type Powerbar gel heb je de keus uit energie gels met cafeïne en zonder cafeïne. De smaken Green Apple, Black Currant, Mango-Passionfruit en Espresso bevatten cafeïne. De smaken Strawberry-Banana, Vanilla, Lemon-Lime, Tropical Fruit, Salty Peanut en Red Fruit punch bevatten geen cafeïne. Beide type gels bevatten ongeveer 26 à 27 gram aan koolhydraten.

De beste hardloop gels op een rijtje: QWIN gels

Als beginnende sporter zet je de beste hardloop gels op een rijtje.  Gebruiksgemak en smaak vormen hierbij vaak belangrijke pijlers. Onder andere op basis van deze peilers heeft QWIN de IsoPro gels op de markt gebracht. De milde smaak zorgt ervoor dat deze hardloop gel zowel populair is bij de beginnende sporter als de fanatieke(re) sporter.

De QWIN PeptiGel onderscheidt zich door de toevoeging van peptides. Deze speciale eiwitmix is gemakkelijk op te nemen door het lichaam. Hierdoor kan je sneller herstellen. De toegevoegde magnesium ondersteunt de opbouw van lichaamseiwit en de vermindering van vermoeidheid. Deze complete hardloop gel uit het QWIN assortiment wordt door (top)sporters zeer goed ontvangen. Dit komt door de unieke samenstelling van deze gels. Deze hardloop gels kunnen zowel tijdens als na de inspanning ingenomen worden.

hardloop gelletjes

Conclusie

Na onze selectie van de beste hardloop els kan je gemakkelijk de juiste keuze maken. Ben je op zoek naar extra cafeïne, natuurlijke ingrediënten of gewoon een lekkere smaak?  Er is altijd een hardloopgel die aan jouw behoeften voldoet. Jouw lichaam moet wennen aan de inname van gels. Train in de voorbereiding op jouw hardloopwedstrijd of hardloopevenement met de hardloop gelletjes!

Ben jij op zoek naar de beste hardloop gels? Kijk dan eens naar ons brede assortiment. Je kunt bij ons terecht voor de hardloop gelletjes van de merken Powerbar en QWIN. Naast de gels hebben we een ruim aanbod in alternatieven voor energie gels. Denk hierbij aan de Powerbar Smoothies en Powerbar PowerShots.

FAQ

Q1: Wat zijn hardloop gels?

 A1: Hardloop gels zijn voedingssupplementen die bedoeld zijn voor sporters. Het doel is om extra energie en voedingsstoffen te geven. Vooral tijdens lange afstandslopen of intensieve trainingen.

Q2: Waarom zou ik hardloop gels gebruiken?

 A2: Hardloop gebruik je voor het aanvullende van de glycogeenvoorraden in het lichaam. Hierdoor hebben sporters meer energie tijdens het lopen. Dit werkt prestatie bevorderend.

Q3: Wat is een goed merk voor hardloop gels?

 A3: Er zijn veel verschillende merken op de markt. Enkele bekende merken zijn Powerbar en QWIN.

Q4: Hoe gebruik ik hardloop gels tijdens het lopen?

 A4: Volg hierbij de instructies van de fabrikant op bij het gebruik van hardloopgels. Wanneer gebruik je de hardloop gel? Meestal worden deze op gezette tijden ingenomen tijdens lange afstandslopen of intensieve trainingen. Bijvoorbeeld elke 20 tot 30 minuten met een maximum van ongeveer 4 tot 5 per uur.

Previous article:
Next article:
Related posts
Copyright © 2023 NutriSense