De beste sportgel voor jou!

de beste sportgel
Bezig met laden...
De beste sportgel voor jou!

Welke voordelen leveren een sportgel op in je sportvoedingsplan?

Wil je jouw energievoorraad tijdens het sporten op peil houden dan heb je een brede keus tussen de verschillende soorten sportvoeding. Ga je voor de beste sportgels, sportdranken, energie repen, supplementen of een combinatie? Alle producten verschillen onderling in gebruik. Echter hebben ze ook allemaal dezelfde functie:  zorgen dat jij voldoende energie binnenkrijgt, vóór of tijdens het sporten!

Ook al heeft ieder type sportvoedingsproduct voor- en nadelen, de energy gels blijven ongekend populair. Je neemt ze makkelijk mee tijdens het sporten en daarnaast neem je ze ook makkelijk in. Er komen steeds meer varianten op de markt, waardoor er voor iedere sporter wel een passend type gel is. Genoeg redenen dus om naar de beste sportgel te kijken!

De sportgel wint aan populariteit in steeds meer sporten

Voorheen was de sportgel voornamelijk een product dat veel gebruikt werd door duursporters. Onder wielrenners, hardlopers, triatleten, zwemmers en mountainbikers was de sportgel altijd al een vast onderdeel van het sportvoedingsplan. De laatste jaren wint de sportgel ook aan populariteit onder teamsporters en breedtesporters.

Het is belangrijk dat jouw energielevel op peil blijft tijdens het sporten. Een sportgel biedt grote voordelen in het gebruik ten opzichte van bijvoorbeeld een sportreep.

Energiegels zijn speciaal samengesteld om jou vóór en tijdens de training van voldoende energie te voorzien. Door het compacte formaat kan je ze makkelijk meenemen. Het gebruik tijdens trainingen of wedstrijden is eenvoudig. Door het vloeibare karakter van gels worden deze snel opgenomen door je lichaam en wordt de energie al binnen enkele minuten onttrokken uit een gel.

Hiermee hebben we dan ook direct het grote voordeel van een gel ten opzichte van een reep; de energie wordt sneller opgenomen door je lichaam. De hoeveelheid koolhydraten die je nodig hebt tijdens een inspanning hangt af van verschillende factoren. Als je ongeveer een uur sport kan een relatief kleine hoeveelheid koolhydraten van 30 gram per uur helpen om de inspanning vol te houden. Een gel bevat gemiddeld 24 gram koolhydraten.

Bij inspanningen van een uur of meer moet je al snel rekening houden met 60-90 gram aan koolhydraten per uur, afhankelijk van gewicht/intensiteit van de inspanning. NutriSense is leverancier van verschillende merken energie gels

Wat is de beste energy gel?

Dankzij het grote, gevarieerde aanbod is het een uitdaging om de beste sportgel te vinden. Niet alleen door de grote variatie in smaken, maar ook door verschillende samenstellingen en ingrediënten.

De energy gels voor duursporters kunnen verschillen in samenstelling, smaak, gewicht en manier van inname (met of zonder water). Zo bevatten de energiegels van Powerbar de wetenschappelijk ontwikkelde C2MAX koolhydratenmix. Deze mix beschikt over de ideale 2:1 verhouding van glucose en fructose. Deze mix zorgt ervoor dat je meer koolhydraten per uur kunt opnemen.

Uiteindelijk zal de beste energy gel voor iedereen verschillen en zal er een persoonlijke keus gemaakt worden op basis van zijn/haar voorkeuren. Voor welk type sportgel je ook kiest; het is aan te bevelen om hierbij eerst te trainen met de juiste sportvoedingsproducten, voordat je deze tijdens een evenement of wedstrijd gebruikt!

De beste sportgel voor jou kopen? NutriSense heeft een ruime keus in het gelassortiment voor jou!

Voor iedere type sporter heeft NutriSense een groot aanbod aan energie gels onder de merken Powerbar en QWIN. Hierdoor is er voor iedere type sporter een passende gel in het assortiment.

Als beginnende sporter zal het vaak even zoeken zijn welke energie gel het beste bij jou past. Gebruiksgemak en smaak vormen hierbij vaak belangrijke pijlers. Onder andere op basis van deze peilers heeft QWIN de IsoPro gels op de markt gebracht. De milde smaak zorgt ervoor dat deze gel niet alleen voor de beginnende sporter geschikt is, maar ook erg geliefd is bij de fanatieke(re) sporter.

De QWIN PeptiGel onderscheidt zich door de toevoeging van peptides. Deze speciale eiwitmix is gemakkelijk op te nemen door het lichaam, waardoor je sneller kan herstellen. De toegevoegde magnesium ondersteunt zowel de opbouw van lichaamseiwit als de vermindering van vermoeidheid. De meest complete gel uit het QWIN-assortiment wordt door (top) sporters zeer goed ontvangen, vanwege de unieke samenstelling van deze gels. Deze gels kunnen zowel tijdens als na de inspanning ingenomen worden.

Het Powerbar gelassortiment bestaat uit Hydrogels (gels op waterbasis) en Original Gels. Deze gels bevatten de wetenschappelijk ontwikkelde C2MAX koolhydratenmix. Deze mix zorgt ervoor dat je meer koolhydraten per uur kunt opnemen (geconcentreerde gels).

  • De Powerbar Hydrogel, zoals de naam al zegt, is makkelijk in te nemen zonder er direct water bij te drinken.
  • De geconcentreerde Powerbar Energy Gels zijn ideaal voor een snelle opname van energie. De gel bevat een uniek koolhydratenmengsel met een speciale verhouding van glucose-en fructose. De handzame compacte verpakking zorgt ervoor dat het meenemen van deze gels minimale ruimte in beslag neemt. Bij deze gels dient na de inname nog wel water (circa 150ml) genuttigd te worden.

Daarnaast onderscheidt NutriSense zich met twee soorten gelalternatieven; de Powerbar Smoothies en de Powerbar Powergel Shots.

  • De Powerbar Smoothies staan qua energiewaarde gelijk aan de Powerbar Powergels en PowerBar Hydrogels. De smoothies bevat meer dan 65% vruchtenpuree en heeft een natuurlijke smaak. Door de zachte en gladde structuur kan je de Smoothie makkelijk innemen.
  • De Powergel Shots zijn een soort van ‘winegums’, waar vloeibare gel in verwerkt zit. Ook voor beginnende (gel)gebruikers is dit een smaakvol alternatief voor een gel. Kijkend naar de energiewaarde bevatten vijf Powergel Shots evenveel energie/koolhydraten als één Powergel Hydrogel of Powerbar Original gel.

De beste sportgel voor een marathon

Ga je een halve marathon lopen dan is een veelgehoorde streeftijd onder de 2 uur. Voor een hele marathon geldt als gemiddelde streeftijd 4 uur en 21 minuten. Wat je doel ook is, het gebruik van energiegels zorgen voor voldoende energie bij iedere inspanning langer dan 1 uur. Wat de beste sportgel voor een marathon is hangt onder andere af van wat jezelf fijn vindt.

De geconcentreerde Powergels zijn klein van formaat en daarom makkelijk mee te nemen. Je dient hier echter water bij te drinken. Hiervoor ben je afhankelijk van de drankposten of iemand die onderweg klaar staan met een bidon voor je. Wil je niet afhankelijk van zijn kies dan voor de Powerbar Hydrogel of QWIN IsoPro gel. Deze kun je nemen zonder er direct water bij te drinken.

Previous article:
Next article:
Copyright © 2023 NutriSense