Vegan Bar & Raw Bar. Uitbreiding assortiment healthy snacks!

vegan bar image
Bezig met laden...
Vegan Bar & Raw Bar. Uitbreiding assortiment healthy snacks!

Vegan bar vs Raw bar

Is een vegan bar hetzelfde als een raw bar? En is een raw bar altijd vegan? Zijn vegan of raw bars gezonde energierepen? Er zijn overeenkomsten, maar ook verschillen in deze healthy bars. Om te beginnen, wat verstaan we überhaupt onder vegan bar en raw bars?

Wanneer is een reep vegan?

Een reep is vegan wanneer er geen dierlijke producten in zijn verwerkt. Een vegan reep bevat geen vlees, vis, zuivel, eieren en E-nummers van dierlijke oorsprong. Voor een vegan energy bar worden vaak ingrediënten als dadels, noten en havermout gebruikt. Een vegan protein bar bevat natuurlijke ingrediënten zoals noten, soja bonen en erwten.

Wat is een RAW Bar?

Een raw bar vertaal je in het Nederlands als een “rauwe reep”. Hiermee bedoelen we dat de reep niet gebakken is. Zo’n reep bestaat vaak uit dadels, noten, zaden, fruit en andere onbewerkte ingrediënten.

Door de ingrediënten geeft een raw bar je energie. De repen zijn niet laag in calorieën, dit komt door de natuurlijke suikers die het gebruikte fruit, noten en zaden bevatten. Deze ingrediënten leveren daarnaast calorieën door de gezonde vetten die ze bevatten.  

De verschillen tussen een vegan en RAW bar

Zowel een vegan als raw bar kennen als basis plantaardige ingrediënten. Een raw bar is echter nooit gebakken, terwijl dit bij een vegan bar wel het geval kan zijn. 

Gezonde energiereep: RAW Bar

Een raw bar is gluten- en lactosevrij en bevat geen smaakversterkers, kleurstoffen of bewaarmiddelen. De raw repen bestaan uit puur plantaardige ingrediënten en bevatten geen dierlijke producten. Hierdoor zijn ze niet alleen vegetarisch maar ook vegan.

Doordat de vegan raw bar alleen natuurlijke vruchtensuikers bevat zorgt dit voor een lage glycemische index. Dit betekent dat je bloedsuiker stabieler blijft.

Een vegan raw bar is een voedzame reep, geschikt om als tussendoortje te eten. Ben je onderweg naar de gym en hoor je je maag knorren? Ook dan is een raw bar een goede keuze.

Healthy bar: De vegan raw bars van Pandy (binnenkort verkrijgbaar)

Pandy ken je waarschijnlijk wel van die heerlijke proteïne repen. Deze zachte smeuïge eiwitrepen bevatten weinig suikers. De repen koop je in het snackformaat van 35 gram. Naast de Protein Bar lanceert Pandy nu ook vegan raw bars! De perfecte keus als natuurlijke snack.

pandy raw bar image pandy raw bar image

De Pandy raws bar zijn binnen verkrijgbaar in de smaken Applepie en Brownie, een doos bevat 15 repen van 35 gram. Houd onze webshop in de gaten!

  • Geen toegevoegde suikers (alleen natuurlijke suikers)
  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Klimaatvriendelijke verpakking
pandy raw bar image pandy raw bar image
pandy raw bar image pandy raw bar image

Vegan raw bars assortiment

Een raw bar is dus vegan, maar een vegan bar niet altijd een raw bar. De overeenkomst zit in de plantwaardige ingredienten. Een raw bar is niet gebakken, een vegan bar kan dit wel zijn.

Ben je op zoek naar een gezonde energiereep die raw en/of vegan is? Wij bieden verschillende soorten aan! Naast het assortiment aan natuurlijke repen bieden wij verschillende merken sportrepen aan. 

Previous article:
Next article:
Copyright © 2023 NutriSense