Sportdrank poeder: Welke sportdrank is voor jou ideaal?

sportdrank poeder image
Bezig met laden...
Sportdrank poeder: Welke sportdrank is voor jou ideaal?

Heb je wel eens ‘leeg’ gevoel tijdens of na een training, koers of marathon? Dan zou je moeten inventariseren welke sportdrank het beste bij jou past. De basis van elke sportdrank bestaat uit koolhydraten en mineralen. Het lichaam gebruikt koolhydraten om je energieniveau aan te vullen.

Tijdens het sporten ga je transpireren en verlies je mineralen, met sportdrank poeder vul je het mineraal natriumchloride (zout) aan. In kwalitatieve sportdrank vind je soms ook magnesium terug, magnesium draagt bij aan een normale werking van spieren.

Ook zou magnesium in sommige gevallen spierkramp kunnen voorkomen. Zou bovenstaande samenstelling genoeg zijn om het beste uit jezelf te halen of zou je nog wat toe kunnen voegen om de ideale sportdrank samen te stellen?

Sportdrank poeder die jou de support geeft om maximaal te presteren

Eiwitten (proteïne) zorgen in het lichaam voor herstel van spieren en de groei van spiermassa. Onmisbaar voor een ideale sportdrank zou je zeggen, maar eiwitten worden normaliter voornamelijk genomen na de training.

Het verteren van eiwitten vraagt namelijk om een constante aanvoer van zuurstof en bloed naar het maag-darmkanaal. Tijdens het sporten hebben jouw spieren deze zuurstof en bloed al nodig om energie te leveren. Het nemen van een eiwitten vlak voor of tijdens jouw training kan daarom zorgen voor maagklachten.

Hoe krijg je het beste van eiwitten in sportdrank verwerkt zonder dat het tegen jouw prestaties gaat werken? In het geval van QWIN PeptiPlus sportdrank poeder zijn er naast koolhydraten en magnesium ook eiwitten toegevoegd aan de sportdrank. Deze unieke eiwitmix bestaat uit hydroliseerde peptides.

Sportdrank met peptiden. Waarom voegt QWIN peptides (eiwitten) toe aan sportdrank?

Met de focus op Topsport begeleiding hebben wij binnen NutriSense eerst onderzoek gedaan binnen de wetenschappelijke voedingsliteratuur naar de samenstelling van sportdranken. Vervolgens hebben wij geluisterd naar de wensen en behoeftes van verschillende (Olympische) sporters.

Tijdens de langere trainingen of afstanden (toertochten, halve of hele marathon, triatlon of meerdaagse sportactiviteiten) vraag men extreem veel van het lichaam. Om mogelijk al tijdens deze inspanning te herstellen voegt QWIN gehydroliseerde tarwe (peptide/eiwit) toe aan de sportdrank. Gehydroliseerd betekent dat de eiwitten ‘in stukjes zijn geknipt’, hierdoor is het makkelijk te verteren en kan het beter in de dunne darm worden opgenomen.

De peptides van QWIN komen van tarwe (vegan), wat de sportdrank poeder geschikt maakt voor veganisten. Peptides bestaan uit gekoppelde aminozuren. De peptides verhogen de opname van glucose uit het bloed, hetgeen het opbouwen van spiereiwitten stimuleert en dus een snel en efficiënt herstel ondersteunt. Echter, wat betekent dit voor de sporter in jou?

Met de PeptiPlus sportdrank van QWIN zou het kunnen dat jij sneller en beter zult herstellen van fysieke inspanningen. De toegevoegde magnesium ondersteunt daarnaast zowel de opbouw van lichaamseiwit als de vermindering van vermoeidheid. Neem QWIN PeptiPlus tijdens, of direct na de sportieve activiteit.

QWIN Peptiplus is altijd voorzien van het NZVT Keurmerk. Een product met een NZVT keurmerk bevat geen doping en is dus veilig te gebruiken door topsporters. Voor professionele topsporters is dit een extra zekerheid.

Sportdrank poeder in vegan-variant met een milde smaak.

Voor de sportdrank poeder voor QWIN hebben wij bewust gekozen voor een ‘milde’ smaak. PeptiPlus is inmiddels al meer dan 15 jaar populair bij vele (duur)sporters. De sportdrank poeder bestaat naast koolhydraten, zout en magnesium dus ook uit peptides.

Als je al tijdens het sporten de koolhydraten en eiwitten aanvult, zorg je voor een optimaal opnameproces en kan jij ervoor zorgen dat jij je prestatieniveau wellicht langer kunt vasthouden. Neem geen genoegen met elke sportdrank, maar kies voor de sportdrank die niet alleen jouw prestaties maar ook herstel naar een hoger niveau tilt.

QWIN PeptiPlus sportdrank poeder is verkrijgbaar in de smaken ‘orange’ en ‘pink grapefruit’ en bestelbaar als 760 gram (15 liter) pot. QWIN Peptiplus is altijd voorzien van het NZTV Keurmerk. Een product met een NZVT keurmerk bevat geen doping en is dus veilig te gebruiken door topsporters. Voor professionele topsporters is dit een extra zekerheid.

Previous article:
Next article:
Copyright © 2023 NutriSense