Kwaliteit

NutriSense voert een uitgebalanceerd sportvoedingsassortiment en hecht er als bedrijf grote waarde aan om met haar producten te voldoen aan de hoogste kwaliteits- en food safety standaarden. Hiermee houden wij rekening bij het selecteren van onze leveranciers en producenten. De merken zijn niet alleen van hoogwaardige kwaliteit maar bovendien vernieuwend en voortdurend in ontwikkeling.

De supplementen en sportvoedingsproducten welke wij aanbieden zijn tevens grotendeels gekeurd op basis van het NZVT keurmerk (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport), Informed Sport of via de Cologne List®.

NZVT keurmerk

Verschillende onderzoeken hebben in het verleden aangetoond dat voedingssupplementen doping geduide stoffen kunnen bevatten. Het gebruik van voedingssupplementen is daarmee een potentieel risico voor topsporters. Het zou namelijk kunnen leiden tot een positieve uitslag bij een dopingcontrole.

Als gevolg van deze ongewenste situatie voor topsporters is er in 2003 het “Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport” (NZVT) opgezet. Het systeem biedt fabrikanten van voedingssupplementen de mogelijkheid om tegen betaling hun supplementen te laten controleren. De controle van de supplementen gebeurt per batch. Een batch is een partij voedingssupplementen die in een keer is geproduceerd. De verpakkingen uit deze partij zijn allemaal voorzien van hetzelfde batchnummer. Deze vind je op het etiket, vaak dicht bij de houdbaarheidsdatum (THT-datum).

De “schoon bevonden” product-batchcombinaties zijn te herkennen aan het NZVT keurmerk op de verpakking. Dit keurmerk is ook makkelijk terug te vinden in deze NutriSense webshop bij het betreffende product.

Informed Sport 

Dit is een Brits kwaliteitsborgingsprogramma (keurmerk) van het wereldwijd toonaangevende LGC laboratorium in de UK. Het keurmerk “Informed Sport” garandeert dat onze voedingssupplementen en/of ingrediënten die het logo van “Informed Sport” dragen, getest zijn op en vrij zijn bevonden van verboden stoffen. De Pre Workout en Protein shots van SUPP24 zijn bijvoorbeeld getest door Informed Sport.

Cologne List®

Alle Powerbar producten worden geproduceerd onder zeer strikte kwaliteitsstandaarden en zijn batchgewijs terug te vinden op de Cologne List®. Dit betekent dat deze producten een veiliger keuze zijn voor gebruik door professionele sporters en amateursporters.

Het keurmerk van de Cologne List®  of “Kölner Liste” is terug te vinden op de verpakking van de Powerbar producten. Op deze Cologne List® staan producten die zijn getest op bepaalde dopingstoffen door een toonaangevend Duits laboratorium voor de analyse van voedingssupplementen

We raden topsporters aan om alleen supplementen en sportvoeding in pil, capsule of poedervorm te gebruiken indien deze producten worden gekeurd onder toezicht van bovengenoemde keurmerken: NZVT, Informed Sport of Cologne List®. Daarmee kan het risico op het ontstaan van een positieve dopingtest door het gebruik van voedingssupplementen worden geminimaliseerd.

Disclaimer

De hieronder afgebeelde keurmerken zijn opgezet om sporters te beschermen tegen het ongewilde gebruik van doping geduide stoffen, maar nemen hiervoor geen verantwoordelijkheid. De uiteindelijke verantwoordelijkheid voor het innemen van supplementen en voor de eventuele aanwezigheid van verboden stoffen in het lichaam ligt bij de sporter zelf.   

Copyright © 2023 NutriSense