Proteine shake

Proteine shake imageProteine shake image

Wat voor soorten proteïne shakes zijn er?

Proteïne shakes zijn er in vele soorten en maten. Allereerst kan je een onderscheid maken tussen proteïne shakes op poederbasis en kant-en-klare proteïne dranken. Proteïne shakes op poederbasis maak je zelf aan met water of melk in een blender of shakebeker. Shakes op poederbasis zijn goedkoper dan kant-en-klare shakes en een slimme keuze als je in de gelegenheid bent om deze zelf aan te maken.

Ben je onderweg of op zoek naar gebruiksgemak? Kies dan voor een kant-en-klare shake. Naast dit onderscheid verschillen proteine shakes ook door de gebruikte eiwitten van elkaar. Zo heb je shakes op basis van melk-eiwitten, wei-eiwitten en plantaardige eiwitten. Bij NutriSense heb je een ruime keuze in de verschillende soorten proteïne shakes, je vindt ze op de pagina Eiwitten / Proteïne.

Proteïne shakes voor fitness

Hang jij regelmatig aan de gewichten in het fitnesscentrum met als doel het opbouwen van spiermassa? Dan mogen proteïne shakes niet ontbreken in jouw voedingsplan. De eiwitten in proteïne shakes dragen bij aan het herstel en opbouw van jouw spiermassa. Uiteraard haal je ook eiwitten uit je dagelijkse voeding, maar als je veel sport heb je een grotere behoefte aan proteïnes. Hoe frequenter en intensiever je training, hoe meer eiwitten je lichaam nodig heeft.

Voor krachtsporters geldt als advies om 1,5 tot 2,0 gram per kilogram lichaamsgewicht te nemen. Weeg jij als krachtsporter 85 kilogram dan heb je per dag dus 127 tot 170 gram eiwitten nodig voor een optimale spiergroei. Proteïne shakes voorzien jou in deze behoefte, op een smakelijke en makkelijke manier!

Proteïne shakes voor wielrenners en hardlopers

Ben jij een duursporter, zoals een wielrenner of hardloper, dan heb je ook baat bij proteïne shakes. Gemiddeld hebben gezonde mensen op dagelijkse basis 0,8 gram proteïne per kilogram lichaamsgewicht nodig. Duursporters adviseren wij om 1,2 tot 1,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag te nemen.

Bij NutriSense vind je proteïne shakes die speciaal zijn samengesteld voor duursporters. Het percentage koolhydraten ligt in deze shakes iets hoger. Hierdoor kan je je energievoorraad na een lange duurtraining snel weer aanvullen. Voorbeelden van dit soort proteïne shakes zijn de Recovery Active of Recovery Max van Powerbar

protein shake imageprotein shake image

Geïnteresseerd in een totaaloverzicht van het aanbod aan Eiwitten / Proteïne? 

  1. Powerbar Recovery Max 1144 gram
    Waardering:
    100%
    Vanaf € 43,50 € 39,91
Copyright © 2023 NutriSense