Welke eiwitpoeder kan je het beste kopen?

Eiwitten kopen imageEiwitten kopen image
 1. QWIN 100% Whey Protein 700 gram (25 shakes)
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 42,50 € 38,99
 2. Powerbar Deluxe Protein 500 gram (20 doseringen)
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 22,50 € 20,64
 3. Powerbar Recovery Max 1144 gram
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 43,50 € 39,91


Er bestaan verschillende soorten eiwitpoeders. Bij NutriSense verkopen wij de belangrijkste: whey eiwitpoeders en caseïne eiwitpoeders.

Whey (of wei) is de meest bekende vorm van eiwitten die je kan kopen. Van alle eiwitpoeders neemt je lichaam whey proteïne shakes het snelst op. Deze proteïne shake kan je dus het best gebruiken direct na een training. Deze eiwitten kan je onderverdelen in concentraat, isolaat en hydrolisaat.

Whey Concentraat is van deze drie het meest bekend en bevat gemiddeld 80% eiwit. Het is een goede manier voor het binnen krijgen van je extra eiwitten voor een lagere prijs dan de andere Whey vormen.

Whey Isolaat bevat het hoogste percentage eiwit, rond de 93%. Deze zuiverhuid is te danken aan micro filtratieproces wat de shakes extra zuiver maakt. Isolaat is over het algemeen wat duurder dan concentraat.

De laatste vorm is Whey Hydrolisaat. Het voordeel van hydrolisaat is het hoogwaardige aminozuurprofiel en de snelle opneembaarheid van het eiwit. Nadeel is dat de smaak wordt beschreven als 'bitter' en het is de duurste vorm van Whey.

Vaak bestaan whey proteine shakes uit een mix van concentraat, isolaat en hydrolisaat. Een voorbeeld hiervan is de QWIN 100% Whey Protein

Na Whey is Caseïne eiwit de meeste gebruikte eiwitpoeder. Deze vorm kenmerkt zich door de gebalanceerde afgifte van eiwit. Caseïne (of melk eiwit) neemt je lichaam langzamer op dan wei eiwitpoeder. Hierdoor kan je deze proteïne shake bijvoorbeeld goed gebruiken in periodes van rust, bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Het eiwitgehalte ligt tussen de 80-90%.

Naast de reguliere caseïne eiwitten kan je bij NutriSense ook Micellar Casein Protein kopen. De proteïnes in ‘micellar casein' vormen zogenaamde ‘micellen’. Dit zijn bolletjes van met elkaar verbonden eiwitten, waardoor het lichaam deze eiwitten langzaam verteert. Dit geeft 'micellar casein' de unieke eigenschap, dat het juist over een langere periode wordt opgenomen.

Ben je op zoek naar de voordelen van zowel de whey als caseïne eiwitpoeders? Koop dan de Powerbar Deluxe Protein! De PowerBar Deluxe Protein bevat een hoge ratio caseïne tot whey eiwit en levert per dosering 20 gram eiwitten.

Hoeveel eiwitten heb je nodig per dag?

Hang jij regelmatig aan de gewichten in het fitnesscentrum met als doel het opbouwen van spiermassa? Dan mogen proteïne shakes niet ontbreken in jouw voedingsplan. De eiwitten in proteïne shakes dragen bij aan het herstel en opbouw van jouw spiermassa. Uiteraard haal je ook eiwitten uit je dagelijkse voeding, maar als je veel sport heb je een grotere behoefte aan proteïnes. Hoe frequenter en intensiever je training, hoe meer eiwitten je lichaam nodig heeft.

Voor krachtsporters geldt als advies om 1,5 tot 2,0 gram per kilogram lichaamsgewicht te nemen. Weeg jij als krachtsporter 85 kilogram? Dan heb je per dag dus 127 tot 170 gram eiwitten nodig voor een optimale spiergroei. Proteïne shakes voorzien jou in deze behoefte, op een smakelijke en makkelijke manier!

Ben jij een duursporter, zoals een wielrenner of hardloper, dan heb je ook baat bij proteïne shakes. Gemiddeld hebben gezonde mensen op dagelijkse basis 0,8 gram proteïne per kilogram lichaamsgewicht nodig. Duursporters adviseren wij om 1,2 tot 1,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag te nemen. Bij NutriSense vind je proteïne shakes die speciaal zijn samengesteld voor duursporters. Het percentage koolhydraten ligt in deze shakes iets hoger. Hierdoor kan je je energievoorraad na een lange duurtraining snel weer aanvullen. Voorbeelden van dit soort proteïne shakes zijn de Recovery Active of Recovery Max van Powerbar.

Copyright © 2023 NutriSense