Vloeibare supplementen: de kracht van liquid ampuls

liquid ampulsliquid ampuls

Als sporter ben je altijd op zoek naar manieren om je prestaties te verbeteren. Dit kan door middel van sportvoeding en supplementen. Supplementen zijn in vele vormen verkrijgbaar. Een van de opties zijn liquid ampuls: kleine flesjes gevuld met een speciale vloeistof die je tijdens of voor het sporten kunt drinken. Maar wat zijn liquid ampuls precies en hoe kunnen ze jouw sportprestaties verbeteren?

Wat zijn ampullen?

Ampullen zijn kleine flesjes gevuld met een vloeistof. Ook wel liquid ampuls genoemd. De vloeistof kan verschillende ingrediënten bevatten. Een aantal supplementen zijn speciaal ontwikkeld voor sporters. Denk hierbij aan magnesium, aminozuren of bijvoorbeeld cafeïne. Het idee achter de voedingssupplementen in vloeibare vorm is dat je snel en gemakkelijk extra voedingsstoffen binnenkrijgt. Zonder dat je hiervoor vast voedsel hoeft te eten. Hierdoor zijn de vloeibare ampullen makkelijk in gebruik.

Hoe werken liquid ampuls?

De vloeistof in de liquid ampuls is samengesteld uit specifieke ingrediënten die jou als sporter kunnen helpen. Zo kan magnesium bijdragen aan een normale werking van de spieren. Terwijl aminozuren bijdragen aan spieropbouw en -herstel. Cafeïne kan je een energieboost geven en helpen om langer door te gaan tijdens intensieve trainingen of wedstrijden. Door tijdens het sporten een vloeibaar supplement te drinken kun je dus bepaalde tekorten aanvullen en je prestaties verbeteren.

De dosering van vloeibare ampullen is tevens doeltreffend daar deze vast staat. Je hoeft voedingssupplementen  in vloeibare vorm dus niet eerst zelf te wegen of af te meten.

Hoe gebruik je vloeibare ampullen?

Liquid ampuls zijn gemakkelijk in gebruik. Je neemt ze simpelweg mee in je sporttas. En drinkt ze voor of tijdens het sporten wanneer je behoefte hebt aan extra voedingsstoffen.

Het is wel belangrijk om goed op de dosering te letten en niet te veel ampuls te drinken. Te veel van bepaalde ingrediënten kan namelijk juist een negatief effect hebben op je lichaam. Volg daarom altijd de aanbevolen dosering op de verpakking. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gezonde leefstijl is van belang, evenals een gevarieerde voeding.

Het is aan te raden de ampullen altijd koel en droog te bewaren.

Welke soorten liquid ampuls zijn er?

Powerbar heeft 4 verschillende krachtige formules in liquid vorm in het assortiment.

  • Magnesium Liquid Ampuls

Als sporter is het belangrijk dat je voldoende magnesium binnenkrijgt. Dit is namelijk een belangrijk mineraal. Het zorg voor een normale energiestofwisseling en een normale werking van de spieren. Magnesium helpt daarnaast vermoeidheid te voorkomen. Ook is het een van de 5 electrolyten (mineralen) welke verloren gaan door transpiratie. 

De magnesium liquid is een ampul van plastic gevuld met onder andere  250mg vloeibaar magnesium, water, sinaasappelsap en vitamine B6. Ze zijn lactose- en glutenvrij. Magnesium Liquid is een vegan supplement.

  • Amino Liquid Ampuls

De PowerBar Amino Mega Liquid ampullen bevatten 8,3g eiwitten per 2 ampullen. Het gebruiksadvies is om 2 ampullen per dag te nemen. De ampullen bevatten een hoge kwaliteit eiwit hydrolisaat met 9 essentiële BCAA’s. Waar onder ook de belangrijkste: L-leucine, L-valine en L-isoleucine. De ampullen zijn glutenvrij en geschikt voor vegetariërs.

  • Cafeïne Boost

PowerBar Caffeine Boost geeft je lichaam een boost tijdens het sporten. Het bevordert je uithoudingsvermogen en de alertheid. 

Eén ampul bevat 200mg cafeïne. Het advies is om 1 ampul een uur voor aanvang van de inspanning te nemen. Het is aan te raden om bij een lange duurspanning een volgende ampul te nemen na circa 3 uur. Een boost krijgen tijdens het sporten, zonder hiervoor extra koolhydraten in te nemen? Ga dan voor de PowerBar Caffeine Boost.

  • L-Carnitine Liquid Ampuls

PowerBar L-Carnitine Liquid is een voedingssupplement in een handige ampul met 1000mg L-Carnitine. L-Carnitine speelt een essentiële rol bij de omzetting van vetzuren in metabole energie. De ampullen zijn vrij van aspartaam en geschikt van vegetariërs en veganisten.

Liquid ampuls voor topsporters

Ben jij een topsporter en wil je liquid ampuls gaan gebruiken? Let dan altijd op of de betreffende supplementen gekeurd zijn. Hierdoor weet je zeker dat de supplementen vrij van doping zijn.

Alle Powerbar producten worden geproduceerd onder zeer strikte kwaliteitsstandaarden. Je kan ze batchgewijs terugvinden op de Cologne List. Dit geldt ook voor vloeibare ampullen.

Liquid ampuls verkopen in je sportwinkel

Heb je een hardloop-, fiets- of sportwinkel? Dat zijn de liquid ampuls een mooie toevoeging aan het assortiment. Een verpakking bevat 20 ampullen en kan tevens als display doosje worden gebruikt. 

Liquid ampuls kopen bij NutriSense

Liquid ampuls zijn handige vloeibare supplementen. Powerbar biedt zowel cafeïne, amino, l-carnitine als magnesium in vloeibare ampullen aan.

Bestel de producten vandaag voor 15:00 en ze worden de volgende werkdag al geleverd.

Copyright © 2023 NutriSense