NutriSense is wederom 'official supplier' van de Alternatieve Elfstedentocht (AEW) op de Weissensee 2024.

Binnen NutriSense dragen we de schaatssport een warm hart toe. Zo zijn we al meerdere jaren partner van de KNSB. Daarnaast mogen we alle deelnemers van de AEW al sinds 2017 voorzien van de juiste energie op de verzorgingspost tijdens de toertocht.  

Wil jij optimaal genieten van de adembenemende natuur en de unieke ervaring op het ijs van de Weissensee? Dan mag sportvoeding niet ontbreken in jouw voorbereiding en tijdens de toertocht! Wat is de meerwaarde van sportvoeding? Hoe gebruik je sportvoeding? Hoe kan jij de man met de hamer voorbij schaatsen op de Weissensee? Hieronder vind je alle benodigde informatie en tips om voldaan de finish te bereiken! 

Het belang van een goede vochtbalans

Het is belangrijk dat je goed drinkt tijdens het schaatsen. Een goede vochtinname zorgt voor een betere opname van energie. Bovendien behoud je hierdoor een gelijkmatige lichaamstemperatuur. Dit bevordert de prestatie.

Tijdens het schaatsen verlies je door het transpireren zowel water als elektrolyten (mineralen). Deze zijn hard nodig voor het verbeteren van de vochtopname. Het is heel belangrijk dat je jouw energieniveau op peil brengt voordat je begint. Zorg bovendien ook dat je tijdens de inspanning voldoende energie bijtankt. 

Het is bovendien belangrijk om in de aanloop naar het event al tijdig te trainen met Powerbar Isoactive sportdrank. Je went hierdoor aan de smaak en het regelmatig innemen van vocht en elektrolyten. Bovendien leert jouw lichaam ook zo efficiënt mogelijk de energie op te nemen waardoor je nog meer aan de Powerbar-boost hebt tijdens de Alternatieve Elfstedentocht. 

Powerbar Weissensee

Powerbar Isoactive sportdrank langs het parcours van de toertochten

Tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in 2024 wordt langs het parcours Powerbar Isoactive sportdrank in de smaak Lemon aangeboden. Powerbar Isoactive bevat mineralen én koolhydraten. Deze isotone sportdrank neemt jouw lichaam eenvoudig op. Hiermee is het de ideale sportdrank vóór en tijdens de inspanning.

Alleen water drinken is niet voldoende. Pak daarom bij de verzorgingspost langs het parcours een beker met Powerbar Isoactive. Laat jouw resultaat niet aan het toeval over!

Sportvoedingsgebruik Weissensee

Bereid je zo goed mogelijk voor op de Alternatieve Elfstedentocht. Een juist gebruik van sportvoeding is hierbij cruciaal. We geven je graag enkele tips, die ervoor zorgen dat jij nóg beter voorbereid aan de start staat én op de Weissensee voldoende energievoorraad behoudt.

  • Het is sterk aan te bevelen om in de voorbereiding te trainen met sportvoeding
  • Leidraad qua gebruik van sportvoeding is dat je ongeveer jouw lichaamsgewicht in grammen koolhydraten moet innemen (per uur!). Met onderstaand schema voor de 100KM tocht heb je een koolhydraatinname van gemiddeld 60 gram per uur. Schaats jij de 200KM lange Alternatieve Elfstedentocht? Hou dan twee keer dit schema aan of vul het 100KM schema aan met andere Powerbar producten om aan jouw koolhydraatbehoefte te komen.         
  • Probeer een vast patroon aan te houden qua inname; bijvoorbeeld ieder uur tussen minuut 20-30 en tussen minuut 50-60 een innamemoment plannen.
  • Merk je tijdens de tocht dat je meer behoefte hebt aan energie? Dan kan je dit aanvullen tot 90 gram koolhydraten per uur. Dit kan je eenvoudig doen door bijvoorbeeld een halve bidon Powerbar Isoactive extra te drinken of een Powergel te nemen.

Advies sportvoedingsgebruik 100KM:

  Koolhydraten per serving Voor inspanning 1e uur 2e uur 3e uur 4e uur 5e uur
Product              
Powerbar ISOACTIVE 29 (per bidon 500 ml) 1 1 1 1 1 1
Powerbar Ride Bar 25 (per reep)     1   1  
Powerbar Natural Energy Bar 26 (per reep)   1        
Powerbar Hydrogel 25 (per gel)       1   1
Aantallen   1 2 2 2 2 2
Gram koolydraten   29 55 54 54 54 54


Benieuwd naar meer informatie? Lees dan onze blog.

Aanvullend advies ontvangen en Powerbar kopen?

Bezoek jouw lokale schaatswinkel en voorzie jezelf van goed advies en koop de juiste sportvoeding om goed voorbereid van start te gaan op de Weissensee. 

Wil jij als deelnemer aan de Weissensee al in een vroeg stadium voordelig trainen met de Powerbar producten? Of wil jij jezelf voorzien van voldoende energie tijdens de Alternatieve Elfstedentocht? 

Als deelnemer ontvang je t/m 11 februari 2024 20% korting Weissensee korting op de Powerbar producten. Gebruik hiervoor de kortingscode die je via de nieuwsbrief vanuit de organisatie van de AEW hebt ontvangen. 

Heel veel succes met de voorbereidingen! 

Copyright © 2023 NutriSense