Schaatsen op de Weissensee: welke sportsupplementen helpen?

weissensee 2023 image
Bezig met laden...
Schaatsen op de Weissensee: welke sportsupplementen helpen?

De Weissensse in Oostenrijk, de locatie waar ieder jaar meer dan 4.000 fanatieke schaatsers de uitdaging van het schaatsen van 200km aangaan. 200 Kilometer binnen één dag welteverstaan!

De schaatsers starten vroeg in het donker en schaatsen veelal ook tot laat in het donker. Heb jij de Weissensee ook op je planning staan?

Het gebruik van de juiste sportsupplementen en sportvoeding kan je helpen in de voorbereiding en tijdens de schaatstocht zelf. Het enige waar je op de dag zelf dan nog aan moet denken is schaatsen, heel lang schaatsen... En vooral genieten!

Train met de sportvoeding die je onderweg aangeboden krijgt!

Tijdens grote sportevenementen krijg je in de meeste gevallen sportvoeding of sportdrank onderweg aangeboden. Vooraf uitzoeken welke producten je ontvangt, zodat je hier ook mee kan trainen is een goed begin van je voorbereiding. Tijdens de training merk je dan al hoe je lichaam op de producten reageert.

Het merk Powerbar mag zich al jaren de vaste partner van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee noemen. Ook tijdens de 2023 editie zal de Powerbar Isoactive sportdrank aangeboden worden.

De isotone sportdrank van Powerbar bevat 29 gram koolhydraten per 500ml. Zorg dat je minimaal 60 gram koolhydraten per uur neemt. Doordat het goed koud kan zijn op de Weissensee wordt de sportdrank vaak met warm water aangemaakt. Probeer dit ook eens tijdens de training zodat je hier ook al aan kunt wennen.

Naast de sportdrank kan je je koolhydraten aanvullen met bananen, ontbijtkoek of krentenbollen. Zorg daarnaast dat je ook altijd wat energie repen bij je hebt voor onderweg.

Sportrepen voor de juiste energie

Wil je voldoende koolhydraten binnenkrijgen, neem dan naast de sportdrank ook sportrepen. Deze repen geven je niet alleen energie maar vullen ook de verloren mineralen weer aan.

Een van de bekendste en meest gebruikte reep onder schaatsers? De Powerbar Energize bar! Deze reep levert maar liefst 36 gram koolhydraten per reep. Mocht het hard vriezen bewaar de reep dan dicht op je lichaam, zo blijft deze makkelijk kauwbaar. Of kies voor de Energize Advanced Bar, door de speciale structuur blijft deze reep ook zacht als het koud is.

Duurzame ontwikkelingen binnen het Powerbar assortiment

Het thema duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in de maatschappij. Zo ook voor de organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. Op de Weissensee kun je verschillende duurzame Powerbar repen kopen.

Begin 2022 introduceerde Powerbar de True Organic lijn, met onder andere de True Organic Oat Bars. Een nieuwe productlijn met repen in een biologische afbreekbare verpakking en producten die vrij zijn van palmolie en collageen.  

Sportsupplementen in de voorbereiding op de Weissensee

De voorbereiding op het schaatsen van de Weissensee kenmerkt zich vaak door een intensief traject met vele trainingsuren. Om te zorgen dat je optimaal fit bent kan je extra sportsupplementen nemen. Denk hierbij aan een Multi Sports Vitamine of bijvoorbeeld een Vitamine D3.

Doe je veel sprinttrainingen waarmee je aan je snelheid werkt? Kies dat voor Beta Alanine. Dit supplement helpt je om langer op hoge intensiteit te sporten. 

Het complete pakket sportsupplementen voor de Weissensee

Wil jij op het gebied van sportvoeding en sportsupplementen zeker weten dat je goed voorbereid bent voor de 200 km schaatstocht? Ga dan trainen met de Powerbar Isoactive, zorg dat je voldoende energie tot je neemt middels energierepen en zorg dat je middels aanvullende sportsupplementen optimaal fit wordt!

Samenwerking aangaan met leverancier sportvoedingssupplementen?

Ben jij als organisatie van een sportief event op zoek naar een leverancier voedingssupplementen? Meer informatie vind je op deze pagina. 

Previous article:
Next article:
Copyright © 2023 NutriSense