Optimaliseer je prestaties met Beta Alanine

Kan jij dat gevoel van verzuring? Wanneer je een sprint wil trekken, maar je hierin belemmerd wordt door verzuring in je benen? Het is teleurstellend als je harder wilt, maar niet harder kan. Dit moment van verzuring kan je uitstellen door goed te trainen en te eten. Daarnaast kan het supplement Beta Alanine helpen je verzuring uit te stellen.

Beta Alanine is een supplement dat jouw sportprestaties kan verbeteren. Tijdens het sporten produceert je lichaam energie door glucose af te breken. In dit proces produceert je lichaam melkzuur. Normaal gesproken kan je lichaam melkzuur afbreken en het gebruiken als brandstof.

Echter, bij intense inspanning kan de snelheid waarmee melkzuur wordt geproduceerd, groter zijn dan de snelheid waarmee je lichaam het kan afbreken. Hierdoor gaat melkzuur zich ophopen in je spieren. Dit resulteert in verzuring van je spieren. Verzuring kan leiden tot krampen en vermindering van je prestaties. Wil jij weten hoe een Beta Alanine supplement jouw sportprestaties kan verbeteren?

Werking

Een Beta Alanine supplement verhoogt de concentratie van carnosine in je spieren. Carnosine vermindert de zuurgraad in je lichaam. Zo wordt je geholpen met het uitstellen van de verzuring in je spieren. 

De grootste voordelen worden ervaren bij korte, intense inspanningen. Denk hierbij aan een duur van 30 seconden tot 4 minuten. Oplopend tot maximaal 10 minuten. Deze voordelen kan je merken bij verschillende sporten, zoals schaatsen, atletiek, zwemmen of roeien. Maar ook bij teamsporten zoals hockey en voetbal. 

Het gebruik van een Beta Alanine supplement kan de prestaties ook verbeteren bij korte, intense inspanningen na een lange duurinspanning. Dit betekent dat het supplement bijvoorbeeld ook positieve invloed kan hebben op het sprintvermogen van een fietser aan het einde van een zware race.

Het is wel belangrijk om de juiste hoeveelheden van een Beta Alanine supplement in te nemen. Lees hierover meer in de blog hoeveel Beta Alanine per dag.Beta Alanine supplement

Voordelen

Het gebruik van een Beta Alanine supplement kan je verschillende voordelen bieden:

  • Verbetering van je anaërobe prestaties: Beta Alanine supplement kan je vermoeidheid vertragen. Het kan je prestaties bij korte, intensieve inspanningen verbeteren. Dit kan voornamelijk nuttig zijn bij activiteiten zoals sprinten, krachttraining en intervaltraining.
  • Verhoging van je uithoudingsvermogen: Beta Alanine supplement kan bijdragen aan een beter uithoudingsvermogen tijdens langdurige inspanningen, zoals duursporten. Het vertragen van je verzuring in je spieren, kan je uithoudingsvermogen verbeteren.
  • Versnelling van je herstel: Door het verminderen van de melkzuurconcentratie door Beta Alanine kan je sneller herstellen na intensief sporten.

Veiligheid van Beta Alanine als supplement

Over het algemeen is het veilig om het supplement te gebruiken. Er zijn geen ernstige bijwerkingen bekend bij het aanhouden van de aanbevolen dosering. Hoge doseringen kunnen echter tijdelijke tintelingen veroorzaken. Hoewel dit onschadelijk is, kan het enigszins ongemakkelijk voor je aanvoelen. Verspreid de inname van het supplement over de dag, zo verminder je de bijwerking.  

QWIN Beta Alanine is NZVT gekeurd 

Als je op zoek bent naar een Beta Alanine supplement, kan je kiezen voor QWIN. De QWIN Beta Alanine is NZVT-gekeurd. Dit betekent dat het supplement voldoet aan de strenge eisen van het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport. Het NZVT-keurmerk verzekert jou als sporter dat het een dopingvrij supplement is.

Hoe lang duurt het voordat je de voordelen ervaart?

De effecten op de sportprestaties worden meestal na enkele weken van consistent gebruik merkbaar. Het duurt gemiddeld 2 tot 4 weken voordat de carnosine concentraties in je spieren voldoende zijn verhoogd. Vanaf dan kan je de voordelen gaan ervaren. 

Beta Alanine supplement

Dosering 

De aanbevolen dosering van Beta Alanine is tussen de 3,2 en 6,4 gram per dag. Dit komt neer op 4 tot 8 tabletten per dag. Voor optimale resultaten wordt geadviseerd het supplement gedurende 4 tot 8 weken te gebruiken.

QWIN Beta Alanine kopen? 

Als je op zoek bent naar supplementen die je helpen bij het verbeteren van je prestaties, dan is QWIN Beta Alanine zeker de moeite waard. Deze tabletten zijn relatief klein en hierdoor kan je kan ze gemakkelijk innemen. Daarnaast onderscheidt het supplement zich ook door het NZVT-keurmerk. Wil je het maximale uit je training halen en je verzuring uitstellen? Kies dan voor QWIN en ervaar de voordelen zelf.

  1. QWIN Beta Alanine (120 tabletten)
    Waardering:
    100%
    € 32,90 € 30,18
Copyright © 2023 NutriSense