Wanneer caseïne shake nemen?

Caseïne shake is een populair voedingssupplement dat wordt gebruikt om spierherstel en -groei te bevorderen. Caseïne is een eiwit dat langzamer wordt verteerd dan wei-eiwit. Di betekent dat het langer in het lichaam blijft en geleidelijk aminozuren afgeeft aan de spieren.

Maar wanneer is het het beste om een caseïne shake te nemen? In deze blog bespreken we de meest voorkomende momenten waarop mensen caseïne shakes nemen.

 1. QWIN Micellar Casein Protein Vanilla (700g)
  Waardering:
  90%
  € 42,50 € 38,99

Wanneer caseïne shake nemen? Voor het slapengaan!

Een van de meest populaire momenten om een caseïne shake te nemen is voor het slapengaan.

Het langzame verteringsproces van caseïne betekent dat het langer in het lichaam blijft. Hierdoor geeft het geleidelijk aminozuren aan de spieren gedurende de nacht.

Dit kan helpen om spierherstel en -groei te bevorderen terwijl je slaapt.

Bovendien kan het nemen van een caseïne shake voor het slapengaan helpen om de spierafbraak te verminderen die tijdens de nacht kan optreden. Dit gebeurt wanneer het lichaam lange tijd zonder voedsel is.

Wanneer caseïne shake nemen? Tussen maaltijden door

Hoewel whey-eiwit meestal de voorkeur heeft direct na de training, kan het nemen van een caseïne shake ook nuttig zijn.

Caseïne zorgt voor een geleidelijke afgifte van aminozuren aan de spieren. Dit helpt om de spierherstel- en groeiprocessen te ondersteunen die direct na de training plaatsvinden.

wanneer casine shake nemen imagewanneer casine shake nemen image

Wanneer caseïne shake nemen? Direct na de training

Hoewel whey-eiwit meestal de voorkeur heeft direct na de training, kan het nemen van een caseïne shake ook nuttig zijn.

Caseïne zorgt voor een geleidelijke afgifte van aminozuren aan de spieren, wat kan helpen om de spierherstel- en groeiprocessen te ondersteunen die direct na de training plaatsvinden.

Wanneer caseïne shake nemen? Voor een langere periode zonder eten

Een ander moment waarop het nuttig kan zijn om een caseïne shake te nemen, is wanneer je gedurende langere tijd niet kunt eten.

Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn tijdens lange vluchten, roadtrips of vakanties. In andere woorden: alle situaties waarin je geen toegang hebt tot voedsel.

Door een caseïne shake te nemen, kan je ervoor zorgen dat je je spieren van aminozuren voorziet. Ook wanneer je geen toegang hebt tot een normale maaltijd.

wanneer casine shake nemen imagewanneer casine shake nemen image

Wanneer caseïne shake nemen? Voor het sporten

De proteïnes in ‘micellar casein' vormen zogenaamde ‘micellen’. Dit zijn bolletjes van met elkaar verbonden eiwitten. Het lichaam verteert langzaam deze eiwitten. Ten slotte kan het nemen van een caseïne shake voor het sporten helpen om de spierafbraak te verminderen. Het kan ook helpen om de spieren van tevoren te voorzien van aminozuren.

Dit geeft 'micellar casein' de unieke eigenschap, dat het juist over een langere periode wordt opgenomen.

Meer weten over QWIN Micellar Casein Protein? Lees hier onze blog. 


Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die intensief trainen. Deze groep heeft meer eiwitten nodig om hun spiergroei en -herstel te ondersteunen

Welke caseïne shake nemen? QWIN Micellar Casein Protein!

De proteïnes in ‘micellar casein' vormen zogenaamde ‘micellen’. Dit zijn bolletjes van met elkaar verbonden eiwitten. Het lichaam verteert langzaam deze eiwitten. Dit geeft 'micellar casein' de unieke eigenschap, dat het juist over een langere periode wordt opgenomen.

Meer weten over QWIN Micellar Casein Protein? Lees hier onze blog. 

De belangrijkste kenmerken van QWIN Micellar Casein zijn:

wanneer casine shake nemen imagewanneer casine shake nemen image
 • Bevat 25 gram hoogwaardige caseïne eiwitten
 • Gebalanceerde verlengde afgifte door vorming micellen
 • Bevat 5 gram BCAA’s per portie
 • Laag in suiker en vet
 • NZVT Keurmerk

Conclusie ‘Wanneer caseïne shake nemen?’

In conclusie kan worden gesteld dat caseïne shakes een effectieve manier zijn van het verhogen van de eiwitinname. Caseïne bevordert spiergroei en -herstel.

Er zijn verschillende momenten waarop het nemen van een caseïne shake nuttig kan zijn. Bijvoorbeeld voor het slapengaan, tussen de maaltijden door, direct na de training, voor een langere periode zonder eten en voor het sporten.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor een gezond en uitgebalanceerd dieet. Supplementen dienen als aanvulling op een voedingspatroon dat rijk is aan eiwitten en andere voedingsstoffen.

wanneer casine shake nemen imagewanneer casine shake nemen image
Copyright © 2023 NutriSense