Bidons kopen: De beste bidons voor jouw sportactiviteiten.

Bidons kopen
Bezig met laden...
Bidons kopen: De beste bidons voor jouw sportactiviteiten.

Als fanatieke sporter weet je hoe belangrijk het is dat je goed gehydrateerd blijft tijdens het sporten. Of je nu gaat hardlopen, wielrennen of wandelen, een bidon is onmisbaar in je sportuitrusting. De richtlijn is dat je minimaal een halve liter per uur moet drinken. Een goede bidon kan hierbij helpen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van bidons? 

Soorten bidons

Je kan verschillende soorten bidons kopen. De meest bekende is waarschijnlijk de standaard bidon met een inhoud van 500ml tot 750ml. Deze bidons zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, zoals plastic en roestvrij staal.

Voor sporters zijn plastic bidons het handigst. Deze bidons hebben een zachte buitenkant. Hierdoor kan je hem makkelijk samenknijpen tijdens het drinken. Zo krijg je snel je water of sportdrank binnen.

Eigenschappen van een goede bidon

Als je goede bidons wilt kopen moeten deze voldoen aan verschillende eigenschappen. Zo moet je hem makkelijk kunnen reinigen, in de vaatwasser bijvoorbeeld. Uiteraard moeten bidons lekvrij zijn en zorgen voor voldoende drinkgemak. Ook moet de opening voldoende groot zijn zodat je je sportdrankpoeder of tabs gemakkelijk in je bidon kan doen.

Tot slot moet een goede bidon minimaal 500ml zijn, maar ook weer niet te groot. Bidons van 1000ml zijn vaak zo lang dat ze niet in de bidonhouder van je fiets passen bijvoorbeeld.

Tips bij het kopen van bidons

  • Kies voor een bidon die past bij jouw sportactiviteit
  • Kijk naar de inhoud van de bidon: hoeveel wil je kunnen drinken?
  • Let op het materiaal van de bidon
  • Let op of de opening van de bidon groot genoeg is


Tips voor onderhoud

Als je bidons gaat kopen wil je er natuurlijk zo lang mogelijk mee doen. Voor het behoud van je bidons is het belangrijk deze elke keer na gebruik te reinigingen met warm water en afwasmiddel. Een goede bidon kan je ook in de vaatwasser doen. Laat je bidon goed drogen voordat je hem weer gebruikt. Bewaar daarnaast je bidons op een koele en droge plaats. 

Bidons kopen bij NutriSense

Wil je jouw sportprestaties naar een hoger niveau te tillen? Dan ben je bij NutriSense aan het juiste adres! Zo ook voor de beste bidons. Je kan zowel 500ml als 750ml bidons kopen van de merken QWIN en Powerbar. Bij Powerbar kan je kiezen tussen een gele of zwarte bidon. Welk merk of welke kleur je ook kiest, alle bidons zijn 100% recyclebaar.

Bidons kopen voor teamsporters

Ben je een teamsporter dan is het handig om ook een bidonkrat bij je bidons te kopen. In een krat passen 10 bidons van 500ml of 750ml. Zo kan je makkelijk met één hand voor het hele team de bidons met sportdrank meenemen. 

Bekijk de onderstaande video om het productieproces van Powerbar bidons te zien

Previous article:
Next article:
Copyright © 2023 NutriSense