De kracht van energie gels: waarom dit je sportprestaties kan verbeteren.

energie gels
Bezig met laden...
De kracht van energie gels: waarom dit je sportprestaties kan verbeteren.

De titel zegt eigenlijk al genoeg. De kracht van energie gels zit in de verbetering van de sportprestaties.

Veel duursporters zoals hardlopers, fietsers en triatleten nemen deze snelwerkende energiebron. Zowel tijdens trainingen en wedstrijden. Daarnaast gebruiken ook voetballers, hockeyers en tennissers steeds vaker energie gels.

In deze blog duiken we in de voordelen van energie gels. We geven je bovendien tips over het gebruik. Haal hiermee meer uit jouw training of wedstrijd!

energie gels qwin

Hoe omschrijf je energie gels?

Energie gels omschrijf je als kleine sachets gevuld met geconcentreerde koolhydraten en elektrolyten. Ook heb je in diverse smaken de energie gel met caffeïne.

Energie gels neem je in voor extra energie en voor herstel onderweg. Energie gels bevatten vaak rond de 25 gram aan koolhydraten per portie. Het vloeibare karakter van de energie gels zorgt voor een snelle opname van de energie.

Door de geconcentreerde samenstelling en kleine verpakking neem je energie gels makkelijk mee. Bovendien neem je de energie gels eenvoudig in tijdens de inspanning.

De voordelen van energie gels

De energie gels kennen vele voordelen. Waar zit de kracht van energie gels in? Kortom, we nemen je mee in de voordelen van energie gels.

  • Verbetering van prestaties

Energie gels zijn ideaal voor intensieve inspanningen en lange(re) afstanden. Ze leveren snel energie aan het lichaam. Dit zorgt ervoor dat je langer en harder kan trainen zonder vermoeidheid of krampen.

  • Betere concentratie en focus

De inname van energie gels zorgt voor een vermindering van de mentale vermoeidheid. Bovendien helpt het bij de opbouw van concentratie en focus. Vooral de energie gel cafeïne helpt jou hierbij.

  • Sneller herstel

De sportgel met energie bevat vaak ook elektrolyten. Deze elektrolyten verlies je door het zweten. Wanneer je energie gels neemt vul je direct de verloren elektrolyten aan. Hierdoor herstelt jouw lichaam ook sneller na een intensieve inspanning.

  • Makkelijk meeneembaar

Je kan energie gels eenvoudig meenemen in jouw achterzakje van je fiets, een gel belt of in een sporttas. Hierdoor heb je altijd snel een energieboost bij de hand.

Wanneer moet je energie gels nemen?

Neem energie gels enkele minuten voor de start van je training of wedstrijd in. Hiermee zorg je voor extra koolhydraatreserves. Na de start kan je elke 30-45 minuten een energie gel nemen. Afhankelijk van de intensiteit van de inspanning. Tijdens lange trainingen of evenementen kan je gebruikmaken van meerdere energie gels.

Je weet nu meer over de voordelen en de inname van energie gels. Dan blijft er nog een vraag over. Hoe kan je de energie gels het beste gebruiken voor maximale effectiviteit? Hieronder vind je enkele tips:

  • Neem de gels met water om de absorptie te vergroten.
  • Gebruik de gels op het juiste moment. Ongeveer elke 30 tot 45 minuten tijdens langere trainingen of wedstrijden.
  • Experimenteer met verschillende merken en smaken om de beste variant te vinden

Onze selectie van de beste energie gel gels

In het rijtje met de beste energie gels mogen de merken Powerbar en QWIN niet ontbreken. 

Powerbar: al jarenlang een favoriet onder sporters. Deze gel biedt een mix van koolhydraten en elektrolyten. Dit zorgt voor een snelle energieboost en het voorkomen van krampen. De voordelen van deze energie gels zijn de keuze uit 2 type gels en de grote keuze aan smaken.

energie gel cafeïne

QWIN: Als je op zoek bent naar een smaakvolle en functionele gel, dan kom je uit bij de energie gels van het merk QWIN. Waarom vallen de hardloop gelletjes van QWIN in het rijtje met de beste hardloop gels?

Dit komt vooral door het unieke karakter van de QWIN PeptiGels. Deze bevatten naast   koolhydraten namelijk ook eiwitten. Hierdoor zorgen ze er al tijdens de inspanning voor dat jouw lichaam direct herstelt. Ideaal voor de lange afstanden! Ben jij een beginnende sporter en ga je voor een kwalitatief goede hardloop gel? Ga dan voor de QWIN IsoPro gel Lemon of Orange.

Conclusie

Energie gels zijn onmisbaar om optimaal te zijn voor het leveren van prestaties. De voordelen van energie gels variëren van een betere concentratie tot snellere hersteltijd. Vergeet niet om tijdens de training of wedstrijd regelmatig een sportgel met energie en electrolyten te nemen. Dit zorgt ervoor dat jouw energielevel op peil blijft.

Ben jij op zoek naar de beste hardloop gels? Kijk dan eens naar ons brede assortiment. Je kunt bij ons terecht voor de hardloop gelletjes van de merken Powerbar en QWIN. Naast de gels hebben we een ruim aanbod aan alternatieven voor gels. Denk hierbij aan de Powerbar Smoothies en Powerbar PowerShots.

sportgel energie

Veelgestelde vragen

1. Is het veilig om energie gels te gebruiken voor het sporten?

Ja, energie gels zijn veilig om te gebruiken tijdens het sporten. Het is echter wel belangrijk dat je de aanbevolen dosering niet overschrijdt.

2. Zijn energie gels alleen voor duursporters?

Nee, energie gels kunnen door alle sporters worden gebruikt. Het zorgt voor een extra energieboost tijdens trainingen of wedstrijden.

3. Kan ik mijn eigen sportgel met energie maken?

Ja, er zijn veel recepten beschikbaar om je eigen energie gel te maken. Zorg voor de juiste verhouding tussen koolhydraten en elektrolyten.

 

Bekijk ook onze blog over cafeïne kauwgom!

Previous article:
Next article:
Related posts
Copyright © 2023 NutriSense