Sportdrank automaat: Stap Richting Plasticvrije Sportscholen

Sportdrank automaat
Bezig met laden...

Sportdrank automaat: Stap Richting Plasticvrije Sportscholen

Ben jij geïnteresseerd of een sportdrank automaat een duurzamer alternatief kan zijn bij jou in de sportschool? Als je een sportschool runt, wil je je klanten uiteraard de beste faciliteiten en diensten aanbieden. Een essentieel aspect van een positieve sportschool ervaring is de beschikbaarheid van verfrissende dranken.

Traditioneel verkoop je vaak plastic flessen in de sportschool. Echter, zal je wellicht ook gemerkt hebben dat de interesse in plastic flessen afneemt. Dit komt onder andere door de groeiende bezorgdheid over de impact van plastic op het milieu. 

 

Uitdaging met plastic flessen

Een van de uitdagingen met plastic flessen is het statiegeldsysteem. Plastic flessen hebben door het statiegeldsysteem een hogere prijs gekregen. Het toevoegen van statiegeld aan de prijs van plastic flessen kan sporters ontmoedigen om plastic flessen te kopen.

Daarnaast vereist het statiegeldsysteem dat sporters extra moeite moeten doen. Als sporter moet je de lege plastic flessen na het sporten bewaren. Dit kan al als vervelend ervaren worden. Vervolgens moet de sporter de plastic flessen meenemen naar een inzamelpunt. Ten slotte moeten ze bij het inzamelpunt de tijd nemen om het statiegeld terug te krijgen. Je kan je voorstellen dat sporters hier eigenlijk helemaal niet op zitten te wachten.

Duurzame sportdrank automaat als oplossing

In plaats van het aanbieden van plastic flessen is er een beter alternatief beschikbaar: een sportdrank automaat. Een sportdrank automaat is een moderne manier voor het aanbieden van verfrissende sportdranken.  

Je kan in je sportschool een sportdrank automaat plaatsen en zo je klanten voorzien van suikervrije sportdrank. Sporters kunnen uit de sportdrank automaat een glas vullen met sportdrank. Daarnaast kan een sporter zijn eigen herbruikbare bidon vullen bij de sportdrank automaat. Deze duurzame benadering helpt je bij het verminderen van de plastic afvalstroom. Bovendien hoeven sporters dus niet langs inzamelpunten om hun plastic flessen weg te brengen.

Meer voordelen van de sportdrank automaat 

De geconcentreerde vorm siroop van de sportdrank zorgt voor duurzamer transport. Uit één bag-in-box siroop verpakking haal je tot 200 liter sportdrank. Deze 200 liter kan je gemakkelijk met 1 pakket versturen. Het transport van plastic flessen is daarentegen minder efficiënt. Als je 200 liter sportdrank in plastic flessen van 500ml wil vervoeren, praat je al snel over 100 pakketten die verstuurd moeten worden.

Het opslaan van grote hoeveelheden flessen sportdrank kan daarnaast veel ruimte in beslag nemen. Een drankautomaat met siroop neemt minder ruimte in beslag. De siroop is erg geconcentreerd en deze kan je op locatie mengen met water om de sportdrank drink-klaar te maken. Door de bag-in-box verpakking wordt de laatste druppel siroop uit het pak “gezogen”. Hierdoor heb je geen last van waste.

Bovendien zijn de verpakkingen van sportdrank automaten voornamelijk gemaakt van duurzaam materiaal. De pakken bestaan uit karton, wat een hernieuwbaar en recyclebaar materiaal is. De pakken bevatten slechts één plastic zak. Hierdoor wordt de hoeveelheid plastic afval aanzienlijk verminderd in vergelijking met plastic flessen.

Er zijn nog meer voordelen van een drankautomaat plaatsen. Hierbij kan je denken aan service, gemak én tijdsbesparing, een gezonde keuze aanbieden en extra inkomen. 

Kies jij ook voor een duurzame sportdrank automaat?

Er is een groeiende bezorgdheid over de impact van plastic op het milieu. Het belangrijk om duurzame alternatieven te overwegen voor het aanbieden van sportdranken. Een sportdrank automaat biedt hiervoor een oplossing. Daarnaast zorgt een sportdrank automaat voor efficiënter transport. De verpakkingen van de sportdrank automaat zijn gemaakt van duurzaam karton. Hierdoor wordt het gebruik van plastic aanzienlijk verminderd ten opzichte van plastic flessen. 

Al met al is een sportdrank automaat een positieve stap richting plasticvrije sportscholen. Deze drank automaat kan je kopen, maar een drank automaat huren behoort ook tot de mogelijkheden.

 

 

 

Previous article:
Next article:
Related posts
Copyright © 2023 NutriSense