Welke brandstof heb ik op welk moment nodig op de fiets?

Brandstof Powerbar image
Bezig met laden...
Welke brandstof heb ik op welk moment nodig op de fiets?

Je hebt het vast al wel eens meegemaakt; je bent lekker aan het fietsen, kop in de wind en je voelt je ijzersterk. Maar dan ineens: papbenen! Of zoals het cliché luidt: de man met de hamer komt langs. Cliché of niet, het blijft vervelend. Maar wist je dat dit ook gemakkelijk te voorkomen is door fiets supplementen te gebruiken?

Koolhydraten voorraad aanvullen met fiets supplementen

Koolhydraten en duursport zijn nauw met elkaar verbonden. Het lichaam haalt uit koolhydraten glycogeen en zorgt er weer voor dat dit wordt opgeslagen in jouw spieren en lever. Glycogeen is een gemakkelijk beschikbare bron van energie voor de duursporter. Koolhydraten fungeren als ‘brandstof’ voor de duursporter. Het lichaam presteert optimaal bij een toereikende hoeveelheid koolhydraten in het lichaam. Het menselijk lichaam heeft een voorraad koolhydraten voor 75-90 minuten inspanning. Ga je langer op pad, dan is het dus noodzakelijk deze voorraad aan te vullen met wielervoeding. Je kunt hiervoor een tros bananen onder je snelbinder meenemen, maar voor wie iets efficiënter te werk wilt gaan zijn er energy gels. Er zijn echter zoveel soorten fiets supplementen, dus welke gel is precies geschikt voor welk moment?

Welke gel is het meest geschikt voor mij?

PowerBar heeft twee verschillende type gels: de geconcentreerde gels, waar je water bij moet drinken (PowerGels) en de met deels water gevulde gels (HydroGels), die je in kan nemen zonder hier direct water bij te drinken. Beide gels bevatten een wetenschappelijke ontwikkelde koolhydratenmix met 2:1 verhouding van glucose en fructose, waardoor je meer koolhydraten per uur kunt opnemen.

Welke gel voor welk moment?

Zit je bijvoorbeeld een lange tijd op de fiets, dan bieden de kleine geconcentreerde gels uitkomst omdat deze makkelijk mee te nemen zijn. Voor kortere tochten kunnen de HydroGels weer beter werken, omdat je hiervoor niet direct water bij de hand hoeft te hebben. Beide gels hebben een hoog natriumgehalte en enkele varianten bevatten cafeïne voor net extra beetje power. Probeer en varieer zodat je erachter komt welk fiets supplement voor jou het beste werkt, maar let op: met gels moet je goed oefenen. Het kan namelijk zijn dat je erg moet wennen aan de substantie of de smaak en bij niet iedereen valt het nemen van een gel (de eerste keer) goed.

Fiets supplementen: PowerBar shots vs. PowerGels

Ben je echter op zoek naar een makkelijke en lekkere manier om jouw koolhydraatvoorraad geportioneerd op peil te houden? Probeer dan ook eens PowerGel Shots; een soort winegums met dezelfde eigenschappen als een energy gel. 5 shots staan gelijk aan één PowerGel en voorzien jou van de juiste energie om jouw tocht helemaal te kunnen volbrengen. In elk zakje zitten 9 shots (bijna twee gels). Bijkomend voordeel; deze shots doen qua smaak niet onder voor reguliere winegums en zijn daarom ook zeer geschikt om in rust te nemen.

Previous article:
Next article:
Copyright © 2023 NutriSense