Halve marathon lopen? NutriSense geeft jou tips!

NutriSense voedingsadvies halve marathon image
Bezig met laden...
Halve marathon lopen? NutriSense geeft jou tips!

Ga jij dit jaar jouw eerste halve marathon lopen? En wil je goed voorbereid aan de start staan? Pak dan je voorsprong met onze sportvoeding tips voor de halve marathon!

NutriSense is met de Powerbar Isoactive verzorgingspost op 19 maart aanwezig tijdens de Marathon Amstelveen. Op 11 juni 2023 vind je ons tijdens de Amersfoort Marathon

Heb je met regelmaat klanten in je winkel of in je sportcentrum die in training zijn voor de halve marathon? Zorg dan dat je ze te woord staat met een goed advies en tips voor het lopen van de halve marathon.
Het begint natuurlijk met een ijzersterke discipline, goede training en goed materiaal, maar er is nog een vierde aspect belangrijk: (sport)voeding.

Het sportvoedingsplan begint bij een gezonde basisvoeding, hiermee zorg je ervoor dat je alle voedingstoffen en benodigde vitaminen binnenkrijgt tijdens een halve marathon. Tijdens de vele trainingen verbruik je echter veel energie en dan is alleen een boterham met kaas niet voldoende. Hoe weet je waar je moet beginnen in het overvolle sportvoedingsaanbod? NutriSense helpt je graag op weg voor de juiste voeding voor een halve marathon!

Vochtbalans: sportdranken en Electrolyte Tabs

De eerste tip voor het sportvoedingsplan voor een halve marathon gaat over je vochtbalans. De basis in een goede training of wedstrijd leg je door middel van een goede vochtbalans. Wist je dat een vochtverlies van 2% namelijk al kan leiden tot een prestatievermindering van 30%? Wist je bovendien dat je niet alleen vocht verliest wanneer de temperaturen oplopen, maar ook wanneer het vriest?

Bij het op peil houden van jouw vochtbalans is alleen water drinken niet voldoende. Dit komt doordat water geen extra mineralen en/of energie bevat. Kies daarom voor een isotone sportdrank, zoals Powerbar Isoactive. Deze bevat dezelfde concentratie stoffen als ons bloed. Dit maakt de opname van de aanwezige koolhydratenmix van glucose-fructose erg eenvoudig en snel.

Heb je geen behoefte aan extra energie uit een sportdrank, omdat je deze al uit een andere bron haalt? Dan bieden de Electrolyte Tabs wellicht uitkomst. Deze bevatten ook de mineralen die je nodig hebt, maar dan zonder de suikers (koolhydraten). Caloriearm dus en heerlijk van smaak!

 

halve marathon lopen image halve marathon lopen image

Extra power: energie gels en energie repen als voeding voor halve marathon

De tweede voedingstip voor je halve marathon? Energie, energie, energie…! Ga je langer dan 60 minuten op pad en ben je op zoek naar extra energie? Dan bieden energie gels en energie repen wellicht uitkomst.

Er zijn globaal gezien twee type energie gels. Allereerst de kleine en geconcentreerde PowerGels, waar je water bij moet drinken. Daarnaast bestaan er met water aangelengde HydroGels, die je in kan nemen zonder inname van extra water. Probeer en varieer zodat je erachter komt wat voor jou het beste werkt. Met gels moet je dus goed oefenen tijdens trainingen.

Energie gels en sportdranken hebben een vloeibaar karakter, dit maakt de inname over het algemeen erg eenvoudig. Andere sporters kiezen voor energie repen, in veel gevallen vanwege de vaste structuur en smaak. Afwisseling tussen vloeibare en vaste sportvoeding adviseren we hierin. Zodoende zorg je voor variatie in het sportvoedingsplan.

Voeding voor de halve marathon kopen

De tips voor een halve marathon samengevat: drink voldoende en zorg voor genoeg energie. Heb je jouw eerste (halve) marathon al op de planning en wil je eens oefenen met één van bovenstaande voedingsproducten? Een goede voorbereiding is het halve werk! Bestel de juiste producten dan hier of zorg voor een ruim aanbod in jouw winkel.

Previous article:
Next article:
Related posts
Copyright © 2023 NutriSense